Antrenorii fug de naţionala României: de ce Federaţia Română de Fotbal a avut parte de refuzuri până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Burleanu şi-a luat angajamentul de a numi noul selecţioner până la finalul Euro 2016, adică până la 10 iulie. Misiunea sa va fi una grea.

Graba şefului Federaţiei Române de Fotbal (FRF) are şi o explicaţie logică: România va debuta în preliminariile Mondialului din 2018 la 4 septembrie, pe „Cluj Arena“, într-o partidă cu Muntenegru. 

Cum timpul rămas e scurt, fiecare zi contează pentru oficialii FRF. „Discuţiile sunt foarte avansate, nu vă pot spune decât că e un tehnician european în capul listei. Avem un buget pentru viitorul selecţioner, dar contractul va avea un obiectiv de performanţă clar. Evident, obiectivul e calificarea la Mondialul din 2018. În caz contrar, contractul se va încheia“, a declarat pentru prosport.ro, Gabriel Bodescu, secretarul general al FRF.

Ceea ce n-a spus Bodescu e că FRF se confruntă cu două mari probleme: impune un obiectiv îndrăzneţ pe bani puţini, având în vedere sumele care se învârt, astăzi, în fotbalul mondial.

Olăroiu şi Petrescu, refuz elegant

România e plasată în grupa E a preliminariilor pentru CM 2018, alături de Muntenegru, Polonia, Danemarca, Armenia şi Kazahstan. Cum doar echipa care se va clasa pe primul loc are asigurată calificarea la Cupa Mondială, e evident de ce obiectivul impus de FRF goneşte candidaţii.

De altfel, cei doi români cu care s-a discutat până acum, Cosmin Olăroiu şi Dan Petrescu, au refuzat elegant propunerea federaţiei, spunând că sunt sub contract cu Al-Ahli Dubai, respectiv Kuban Krasnodar. De fapt, la decizia celor doi de a spune nu echipei naţionale a contribuit şi faptul că ei nu sunt convinşi că tricolorii pot obţine biletele pentru Rusia, având în vedere ceea ce a arătat echipa la Euro 2016.

Maximum 600.000 de euro

La fel ca antrenorii români bine cotaţi, nici străinii de pe lista FRF nu vor să-şi asocieze cariera cu un posibil eşec în preliminariile CM 2018.

Mai ales că riscul de a veni pe banca naţionalei României nici nu oferă un câştig financiar atractiv. Burleanu a refuzat să dezvăluie valoarea maximă a contractului pe care şi-l permite FRF, însă se aude că viitorul selecţioner va câştiga maximum 600.000 de euro pe an. Suma ar putea ajunge la un milion de euro, în cazul unei calificări la Mondialul din 2018, însă, având în vedere şansele tricolorilor, bonusul de obiectiv ar putea rămâne doar pe hârtie.  

Nemţii Veh şi Rangnick, croatul Niko Kovac şi italianul De Biasi ar fi pe lista FRF.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite