Andrei Şevcenko: de la „Balonul de Aur“ la turnee profesioniste de golf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Şevcenko, înainte de a-şi pune ghetele-n cui FOTO Getty Images
Andrei Şevcenko, înainte de a-şi pune ghetele-n cui FOTO Getty Images

După ce anul trecut a decis să-şi încheie cariera fotbalistică, Andrei Şevcenko a debutat în 2013 în golful profesionist.

A spus că vrea să devină politician, însă şi-a abandonat intenţia şi s-a reorientat spre sport. La 36 de ani, Andrei Şevcenko a încununat perioada în care a descoperit golful (2006-2008) cu debutul său în turneele profesioniste de gen. Evenimentul s-a produs în condiţii deosebite, la invitaţia specială a organizatorilor:

„Este primul meu concurs şi mă bucur enorm, mai ales că este vorba de un eveniment foarte important pentru golful din Ucraina. Până acum am jucat cu mulţi jucători foarte buni, dar să-i întâlnesc în competiţie va fi cu totul altceva. Sper să joc bine, să fie vreme frumoasă şi să mă bucur de competiţie.

Oricum, este cu totul diferit faţă de fotbal. Aşa am şi ajuns la golf, special pentru a scăpa de presiunea din fotbal. Când vin pe terenul de golf, îmi închid telefonul şi mă detaşez complet de orice altceva. Este un sport care te relaxează şi te face să te concentrezi deopotrivă. Cel mai important lucru este să ai echilibru din punct de vedere mental“.
De-a lungul carierei sale, Şevcenko a jucat pentru AC Milan, Chelsea şi Dinamo Kiev (aceasta din urmă fiind ultima formaţie pentru care a evoluat), cucerind trofeul Champions League şi Supercupa UEFA. Totodată, în anul 2004 a fost desemnat câştigătorul „Balonului de Aur“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite