Analiză Liga Campionilor/Englezii au pierdut cinci meciuri din şase. Casillas - liderul de prezenţe în competiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lewandowski s-a jucat cu Măţel
Lewandowski s-a jucat cu Măţel

Meciurile de aseară din Liga Campionilor au consemnat câteva lucruri interesante, prezentate într-o analiză făcută de "Adevărul".

Alexandru Măţel se poate considera cu adevărat ghinionist. Fostul fundaş dreapta al Astrei, aflat şi pe lista lui Anghel Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda şi Feroe, şi-a recâştigat cu greu locul printre titularii lui Dinamo Zagreb, numai că la primul test cu adevărat important, echipa sa a fost zdrobită de Bayern Munchen, scor 5-0. Măţel are partea lui de vină la primul gol al bavarezilor, permiţându-i lui Douglas Costa să şuteze dintr-un unghi din care l-a surprins pe portarul croaţilor. Singurul jucător român prezent în această ediţie a Ligii campionilor a asistat apoi neputincios la recitalul dat de polonezul Robert Lewandowski, care a punctat de trei ori. Vârful lui Bayern a ajuns la al zecelea gol în ultima săptămână şi are o eficacitate incredibilă, în condiţiile în care a şutat de numai 14 ori la poartă în acest interval. Bayern a întrerupt o serie de 45 de meciuri fără înfrângere a lui Dinamo Zagreb, care nu mai pierduse de pe 27 noiembrie 2014, când Astra Giurgiu se impunea la limită, scor 1-0, pe teren propriu, în disputa din grupele Ligii Europa. Bayern a defilat în faţa croaţilor, având o posesie de 71 %, asemănătoare Barcelonei, pe vremea când era antrenată de Guardiola, actualul tehnician al munchenezilor.

Roma, bătută în Belarus

La Barca situaţia nu este deloc relaxată, chiar dacă echipa şi-a salvat onoarea şi a învins pe Bayern Leverkrusen, scor 2-1, cu două goluri marcate în ultimele zece minute, după ce mare parte din meci nemţii au condus pe tabelă. Absenţa lui Messi, accidentat şi indisponibil pentru câteva săptămâni, s-a simţit în jocul catalanilor, care l-au pierdut acum şi pe Iniesta. Căpitanul echipei a ieşit accidentat în minutul 60 şi va lipsi în jur de o lună, îngroşând lista indisponibililor, pe care se mai află Messi, Rafinha şi Vermaelen. 
Dacă Barcelona s-a descurcat totuşi, cealaltă favorită a grupei, AS Roma, a luat lingura de lemn marţi seara. Italienii au fost învinşi de BATE Borisov, cu 3-2, dar în minutul 30 scorul arăta un neverosimil 3-0 pentru bieloruşi. Roma a încercat o revenire spectaculoasă şi 3-2 a avut o bară prin Florenzi, dar până la urmă a plecat învinsă din Belarus.
Englezii, în picaj
Cel puţin la fel de ruşinos este şi eşecul celor de la Arsenal Londra, pe propriul teren, contra grecilor de la Olympiakos Pireu. Islandezul Alfred Finnbogason, autorul golului victoriei, a devenit al doilea jucător din această ţară care înscrie în Liga Campionilor, după mult mai cunoscutul Gudjohnsen. Pe de altă parte, Arsenal nu face decât să confirme pasa proastă prin care trec echipele englezeşti în această competiţie. Britanicii au bifat cinci înfrângeri din şase meciuri şi doar Chelsea a ţinut steagul sus, în prima etapă, când a bătut pe Maccabi Tel Aviv cu 4-0.
Aceeaşi Chelsea a plecat însă învinsă de la Porto, chiar de fosta echipă a lui Jose Mourinho. “The Special One” s-a reîntâlnit cu Iker Casillas, portarul căruia i-a făcut zile negre pe când era la Real Madrid, dar spaniolul spune că victoria nu are gust de revanşă. “Porto a bătut Chelsea, nu eu l-a bătut pe Mourinho”, a punctat goal-keeperul, care a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor din toată istoria acestei competiţii. Ani la rând el a mers cap la cap cu Xavi Hernandez, dar plecarea acestuia în Qatar şi, implicit, dispariţia din fotbalul european, l-au lăsat pe Casillas să mai bată un record. El are 152 de partide în Liga Campionilor, luând în considerare doar meciurile din grupe şi fazele eliminatorii ale competiţiei. Pe locurile următoare în ierarhie se află; Xavi (151 de meciuri),  Raul Gonzalez (142), Ryan Giggs (141), Clarence Seedorf (125), Paul Scholes (124) şi Roberto Carlos (120).


De la Bistriţa în Ligă
Alexandru Măţel este singurul jucător român angrenat în meciurile din Liga Campionilor, însă un alt fotbalist care a jucat în Liga I s-a remarcat în această etapă. Este vorba despre brazilianul Junior Moraes, care a punctat pentru Dinamo Kiev. Moraes a jucat la Gloria Bistriţa în sezonul 2010-2011, când a marcat 18 goluri, iar apoi a plecat la TSKA Sofia şi ulterior la Metalurg Doneţk. El a fost transferat în această vară de Dinamo Kiev, unde s-a impus rapid. 
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite