ANALIZĂ De ce meciul cu Ungaria devine vital pentru calificarea României în semifinalele Campionatului European de handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a pierdut meciul cu Olanda, scor 29-24, dar păstrează în continuare şanse de calificare în semifinalele Campionatului European.

În acest moment situaţia în grupă se prezintă astfel:

CLASAMENT

1. Olanda       3 3 0 0 4 85-76 6 puncte
2. Romania   3 2 0 1 84-76 4 punce
3. Ungaria      4 2 0 2 108:117 4 puncte
4. Germania  4 2 0 2 111:110 4 puncte
5. Norvegia    3 1 0 2 93:89 2 puncte
6. Spania       3 0 0 3 76:89 0 puncte

*primele două echipe se califică în semifinale

Următoarele meciuri

11 decembrie: Spania - România, Olanda - Norvegia
12 decembrie: Spania - Norvegia, Ungaria - România, Olanda - Germania

Aşadar, Olanda pare scăpată spre semifinale, în vreme ce România, Ungaria şi Germania îşi dispută locul secund. Nici Norvegia nu a pierdut orice şansă, dar are un handicap de două puncte, pe care îl poate remonta însă dacă bate liderul Olanda. Spania nu mai are nicio şansă, fiind eliminată din competiţie.

Dacă România câştigă ambele meciuri, cu Spania şi Ungaria, calificarea în semifinale e securizată.

Dacă România bate Spania, dar pierde cu Ungaria şi termină la egalitate de puncte cu ea, atunci mai departe vor merge maghiarele, având avantajul meciului direct. Situaţia funcţionează în favoarea noastră dacă terminăm la egalitate cu Germania sau Norvegia, echipe pe care le-am bătut. În cazul în care mai mult de două echipe sunt la egalitate, atunci se face un clasament între toate pe baza golaverajului. România stă momentan cel mai bine la acest capitol. Deci putem merge mai departe şi dacă batem Spania şi pierdem cu Ungaria, dar numai în condiţiile în care Germania sau Norvegia acumulează tot şase puncte, pentru a funcţiona clasamentul în trei, unde avem nevoie şi de un golaveraj bun.

Şi în cazul unei victorii cu Spania şi a unui egal cu Ungaria. România trece peste maghiare şi urcă în semifinale. Cu trei puncte în ultimele două jocuri, România nu mai poate fi ajunsă nici de Norvegia, nici de Germania, nici măcar dacă acestea bat tot până la final.

Trebuie luat în calcul că în meciul cu noi, Ungaria îşi va juca ultima şansă. Va fi un meci de totul sau nimic pentru maghiare, pentru care nu contează decât victoria. Un posibil avantaj pentru Ungaria poate fi şi faptul că România va juca două meciuri în zile consecutive, marţi şi miercuri, în vreme ce maghiarele vor juca meciul decisiv după trei zile de pauză.

Dacă Ungaria bate România, si noi nu invingem Spania, iar Norvegia învinge atât Olanda cât şi Spania, atunci mai departe merge Norvegia, care are avantajul meciului direct cu maghiarele, pe care le-a spulberat.

De ce am pierdut cu Olanda? Situaţie bizară în care s-a aflat Cristina Neagu contra batavelor

FOTO Un român a oferit imaginea zilei la Campionatul european de handbal

VIDEO Rezumatul unui meci de coşmar! Cum ne-a surclasat Olanda şi cine  amarcat cel mai frumos gol al partidei

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite