Americanii dezvăluie motivul pentru care se „accidentează“ subit Halep, Serena şi Şarapova. La mijloc sunt, de fapt, banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începutul acestui an a fost marcat de abandonul celor mai bune jucătoare de tenis, de la turneele la care trebuiau să participe.

Serena Williams a spus "pas" la Cupa Hopman, Simona Halep şi Maria Şarapova s-au retras de la Brisbane, iar Petra Kvitova la Shenzen. Toate au invocat motive medicale, dar americanii de la ESPN avansează o altă ipoteză. Jucătoarele sunt nemulţumite de premiile oferite la aceste turnee şi de aceea preferă să abandonze, pentru a se proteja şi pregăti mai bine pentru competiţiile unde se oferă mai mulţi bani. 

În cazul Simonei Halep, turneul de la Brisbane oferă premii totale în valoare de 700,000 de dolari, în vreme ce Australian Open, care începe pe 18 ianuarie, oferă doar câştigătoarei 3,1 milioane de dolari. Americanii spun că inegalitatea premiilor face ca toate jucătoarele de top să apeleze la abandonuri în cursul anului, ele înscriindu-se la turnee, pentru că au obligaţia de a participa la un anumit număr de competiţii pe an, după care fie abandonează, fie pierd neaşteptat în primul tur, pentru a pregăti turneele cu premii mult mai mari în bani şi puncte. "Totul e o strategie. Nu-şi permite nimeni să se accidenteze aşa din senin", susţin cei de la ESPN. 

După abandonul de la Brisbane, Simona Halep mai spune pas unui turneu. A anunţat că nu joacă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite