Amatto Zaharia vrea să dezvolte Kempo în Israel. Românul e şi preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Kempo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatto Zaharia, Preşedintele Executiv al Federaţiei Internaţionale de Kempo, poziţie în care se află încă din 2007, lucrează de ani de zile în directia promovării şi dezvoltarii Kempo-ului atât la nivel national cât şi internaţional.

În prezent, Federaţia Internaţională de Kempo este reprezentată în peste 80 de ţări iar următorul pas este organizarea şi dezvoltarea acestui sport de lupta şi în Israel. „Există deja în această ţara câteva centre în care se practică Kempo, dar nu există o federaţie naţională bine definită şi structurată. Printre obiectivele noastre, ne-am propus să-i ajutăm să se organizeze, pentru ca apoi să-i afiliem la Federaţia Internaţională de Kempo. Israelul este o ţară care sprijină foarte puternic sportul. Au sportivi de calitate, cu potenţial bun şi este păcat sa nu îşi reprezinte ţara în competiţiile internaţionale de profil", a declarat Amatto Zaharia care este şi preşedintele Federaţiei Române de Kempo.

În perioada ce urmează, profesorul emerit al sportului românesc se va deplasa personal în Israel, pentru a pune bazele acestei aderări şi speră ca până la sfârşitul anului să facă în aşa fel încât sportivii din această ţară să aibă acces la concursurile Federaţiei Internaţionale de Kempo. „Vom organiza şi stagii de pregătire comune atât în România, cât şi în alte ţări şi vom încerca să ajutăm cât mai rapid şi mai eficient dezvoltarea Kempo-ului în Israel”, a mai afirmat preşedintele Amatto Zaharia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite