Alergătorii de cursă lungă din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Todoran a scris istorie în tricoul Unirii Urziceni
Dinu Todoran a scris istorie în tricoul Unirii Urziceni

Cele mai multe dintre componentele primului eşalon s-au axat în această vară pe achiziţia jucătorilor trecuţi de 30 de ani. Decanul de vârstă al primului eşalon este Dinu Todoran.

„Cine n-are bătrâni să-şi cumpere”, spune o vorbă din bătrâni, care a fost pusă în practică întocmai de reprezentantele Ligii I în această vară.

Cei mai mulţi veterani au ajuns la ASA Târgu-Mureş, echipă care l-a pierdut totuşi pe Ousmane N'Doye, golgheterul în vârstă de 37 de ani de anul trecut. „Pot să joc până la 50 de ani, la cum e Liga I acum”, spunea senegalezul în primăvară. Şi totuşi, în stilu-i caracteristic, Ousmane nu s-a prezentat la reunirea echipei, aşa că Dan Petrescu l-a exclus din planurile sale. În aceste condiţii, Dinu Todoran rămâne decanul de vârstă al noului sezon, mijlocaşul de 37 de ani al nou-promovatei FC Voluntari, care n-a mai jucat însă din 2011 în eşalonul de elită. Ilfovenii au şi alţi „elefanţi” în lot, precum Tibi Bălan (34), Sorin Rădoi (34) sau Florin Maxim (34). Petrolul l-a pierdut pe Filipe Teixeira, dar are încă un bunic în lot, Peterson Peçanha (35), care rămâne şi unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti din primul eşalon. În Top 10 al „bătrânilor” mai au reprezentanţi şi Pandurii, FC Botoşani şi Viitorul, toate având câte doi fotbalişti.

Pancu şi Buga continuă în Liga a II-a

Surprinde la prima vedere prezenţa echipei lui Gheorghe Hagi în acest clasament, mai ales că noile achiziţii, Florin Cernat şi Cristian Munteanu, ambii în vârstă de 35 de ani, nu prea reprezintă „viitorul” în fotbalul românesc. Însă „Regele” a procedat aşa şi în luna ianuarie, când îi adusese la echipă pe Cătălin Munteanu (36), Bănel Nicoliţă (30) şi Călin Albuţ (34), primii doi plecând între timp. Dintre veteranii sezonului trecut, Liga I i-a pierdut şi pe Daniel Pancu şi Mugurel Buga, ambii în vârstă de 38 de ani. În timp ce „Pele” şi-a prelungit contractul cu FC Braşov, retrogradată în această vară, Pancu a spus în primă fază că se retrage, după care a afirmat că e tentat să mai joace măcar în Giuleşti şi în Liga a II-a. „Mi-au spus prietenii că e urât să mă retrag după o retrogradare, mai ales că am o carieră destul de frumoasă în spate. M-a pus pe gânduri asta. S-ar putea să vreau să mai joc încă un sezon”, a declarat recent Pancu. Dacă în Liga I nu a mai existat în ultimii ani niciun jucător care să depăşească vârsta de 40 de ani, în divizia a doua îl regăsim pe goalkeeperul  Cristian Irimia, de la Şoimii Pâncota, născut la 21 august 1974.

Cei mai bătrâni jucători din Liga I

Dinu Todoran 08.09.1978 Mijlocaş FC Voluntari
Peterson Peçanha 11.01.1980 Portar Petrolul Ploieşti
Răzvan Stanca 18.01.1980 Portar Pandurii Tg. Jiu
Florin Cernat 10.03.1980 Mijlocaş Viitorul Constanţa
Pedro Mingote 02.08.1980 Portar Pandurii Tg. Jiu
Attila Hadnagy 08.09.1980 Atacant  FC Botoşani
Marius Croitoru  02.10.1980 Mijlocaş FC Botoşani
Cristian Munteanu 17.10.1980 Fundaş Viitorul Constanţa
Geraldo Alves 08.11.1980 Fundaş Astra Giurgiu
Vasile Maftei 01.01.1981 ASA Tg. Mureş

Am debutat acum 20 de ani în Liga a II-a, la ICIM Braşov. Nu m-am gândit încă la retragere, vreau să mai joc măcar un an Dinu Todoran mijlocaş FC Voluntari
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite