Agassi, despre retragerea lui Murray: „Este trist pentru sport“. Care este secretul longevităţii lui Roger Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare jucător de tenis Andre Agassi a acordat un interviu, pentru Eurosport, în care a vorbit despre cine crede că este favorit să câştigei Australian Open, despre longevitatea lui Roger Federer şi despre anunţata retragere a lui Andy Murray

Cine sunt favoriţii turneului?
Cred că este destul de clar. Nu trebuie să fi chirurg pe creier pentru a şti. Ce face Novak [Djokovic] este remarcabil şi el este omul de bătut. Cu toate acestea, de fiecare dată când numele lui Federer este pe tablou te gândeşti „oare poate s-o facă? Da, poate.” La 37 de ani, este extraordinar. Odată ce ajungem în sferturile de finală vor vedea forma individuală a fiecăruia şi cu cine vor juca şi ce va însemna asta. Apoi putem fi mai precişi [cu favoriţii].

Despre Federer jucând la 37 de ani:
A realizat foarte multe. Ca să faci ce face el la vârsta sa, în aceste condiţii, trebuie să existe o dragoste vizavi de a dori aceste lucruri, un talent nebun şi mii de decizii bune pentru a fi în poziţia de a putea să le facă. Când te uiţi înapoi la cariera lui, eu cred că aceasta este probabil cea mai mare realizare a sa – să fie în continuare complet relevant la 37 de ani şi să nu existe dubii că va fi aici şi la 38 de ani.

Despre Andy Murray:
Merită să-şi încheie cariera în circumstanţele dorite de el. Este groaznic să-l urmăreşti suferind. Nimeni nu merită să joace cu dureri. [...] Dacă joacă cu dureri, probabil ia o decizie grozavă punând punct carierei sale cât mai repede. Cei mai mulţi jucători de tenis petrec o treime din viaţă fără să se pregătească pentru celelalte două treimi. Aş vrea să-l rog, cu modestie, compasiune şi blândeţe, să realizeze că are multe alte lucruri în faţă despre care să fie entuziasmat. A fost grozav pentru tenis şi este trist pentru sport. Va rămâne un jucător cu adevărat grozav care a realizat ceea ce nimeni altceva nu a reuşit – să penetreze acest top 3 al generaţiei sale, care va fi o realizare grozavă mereu. Dumnezeu să-l ajute în drumul său, dar nu vreau să-l văd în durere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite