Afacerea Alvaro Morata: atacantul cumpărat de Chelsea, cel mai scump jucător spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alvaro Morata FOTO Getty Images
Alvaro Morata FOTO Getty Images

Vândut de Real Madrid la Chelsea în schimbul a 80 de milioane de euro, atacantul devine cel mai scump jucător spaniol.

Chelsea l-a ratat pe Romelo Lulaku, pe care a pus mâna Manchester United, dar a obţinut o „pradă“ cel puţin la fel de valoroasă. Londonezii l-au cumpărat pe Alvaro Morata de la Real Madrid, achitând o notă de plată destul de piperată, 80 de milioane de euro. De fapt, clubul „galactic“ nu a vândut niciodată atât de bine, precedentul record fiind transferul lui Angel di Maria la Manchester United pentru 75 de milioane de euro.  Mai mult decât atât, Morata devine jucătorul spaniol cel mai scump tranzacţionat pe piaţa internaţională.

În sezonul precedent, Morata a fost mai tot timpul soluţia de înlocuire pentru Karim Benzema, însă atunci când Zidane i-a făcut semn să intre pe teren efectele s-au văzut imediat. Vârful de 24 de ani a înscris 20 de goluri şi a fost al doilea marcator al echipei, după Cristiano Ronaldo,  în condiţiile în care a evoluat doar 1872 de minute. Benzema a punctat de 19 ori, dar a petrecut 1367 de minute în plus pe teren, conform unei statistici întocmite de spaniolii de la AS.
În situaţia dată, mereu în umbra favoritului Benzema, era o chestiune de logică pentru Morata să accepte o altă provocare. Iar oferta venită de la Chelsea a venit mănuşă, antrenorul italian Antonio Conte fiind cel care a insistat şi pentru aducerea fotbalistului la Juventus. Pe „Stamford Bridge“, lui Morata i s-a promis postura de titular, după plecarea iminentă de la Chelsea a lui Diego Costa, căruia Conte i-a  transmis prin SMS că nu se bazează pe el. Visul atacantului este să fie prima opţiune pentru ofensiva Spaniei la Campionatul Mondial din Rusia de anul viitor, fotbalistul marcând de nouă ori până acum, în 20 de jocuri disputate în tricoul selecţionatei iberice.

Despărţire în lacrimi
Morata a semnat cu Chelsea pe o perioadă de cinci ani şi va avea un salariu stagional de nouă milioane de euro. Cu lacrimi în ochi, spaniolul şi-a luat ieri „La revedere“ de la colegii săi, care se pregătesc în California, şi de la stafful tehnic şi a lăsat un mesaj pentru fani: „Vă mulţumesc pentru tot. Sper ca Real Madrid să rămână mereu aceeaşi echipă de învingători, mai puţin când evoluează contra mea...“.

Cele mai mari transferuri din istorie

Jucător Sumă de transfer Destinaţie
Paul Pogba 105 mil. euro Man. United
Gareth Bale 101 mil.euro  Real Madrid
Cristiano Ronaldo 94 mil. euro Real Madrid
Gonzalo Higuain 90 mil. euro Juventus
Neymar 88 mil. euro Barcelona
Romelo Lukaku 84 mil. euro Man. United
Luis Suarez 81 mil. euro Barcelona
Alvaro Morata 80 mil. euro Chelsea
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite