Adrian Mutu e „ţeapa anului“ în India. Până şi Roberto Carlos a jucat, la cei 42 de ani ai săi, mai mult decât „Briliantul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru meciuri din opt posibile, dintre care unul singur ca titular, niciun gol marcat şi doar 118 minute jucate. Acesta este bilanţul de până acum al lui Mutu în Indian Super League.

Şi asta în condiţiile în care „Briliantul“, adus cu surle şi trâmbiţe în ţara lui Mahatma Gandhi, din postura de „marquee player”, adică starul absolut al echipei sale. De altfel, dintre cei opt „marquee player” desemnaţi de Football Sports Development Ltd, organismul care guvernează Indian Super League, doar Carlos Marchena, Simão Sabrosa şi Hélder Postiga au bifat mai puţine minute decât Adrian Mutu în acest sezon. Primul s-a accidentat şi a părăsit deja formaţia sa, Kerala Blasters, împreună cu tehnicianul Peter Taylor, Hélder Postiga a bifat şi el un singur meci pentru Atlético de Kolkata, în care a marcat de două ori, după care s-a accidentat destul de grav, fiind consultat inclusiv de medicii clubului Atlético Madrid, care deţine o parte din acţiunile echipei. De asemenea, Simão Sabrosa, care a avut şi el probleme medicale, a început să evolueze abia în 20 octombrie şi, deşi are doar 108 minute bifate în patru partide, a înscris totuşi două goluri. „Briliantul“ a fost depăşit până şi de cel mai în vârstă jucător din campionat, brazilianul Roberto Carlos, în vârstă de 42 de ani, care este totodată şi antrenorul echipei Delhi Dynamos. Fundaşul a revenit pe gazon după trei ani, răstimp în care a activat, doar din postura de tehnician, la cluburile turce Sivasspor şi Akhisar Belediyespor. „E bine să fii din nou pe gazon după o pauză atât de lungă. Când voi avea mai multe jocuri în picioare, randamentul meu va fi mult mai bun. Dacă nu eram şi antrenor, ci doar jucător, cu siguranţă că m-aş fi concentrat doar asupra acestui fapt”, a explicat brazilianul după ultimul meci, în care a fost titular şi a jucat 69 de minute.

Platt: „Pentru mine, Mutu nu e o vedetă“

De altfel, antrenorul echipei lui Adrian Mutu, Pune City, care este liderul la zi al campionatului după opt etape, David Platt, a explicat de ce românul în vârstă de 36 de ani a jucat atât de puţin. „Eu nu l-am considerat niciodată a fi «marquee player», o vedetă. Pentru mine e un jucător ca oricare altul. «Marquee player» e o găselniţă legată de marketing, pentru mine e irelevant. Adrian e un jucător valoros, unul dintre cei patru atacanţi pe care-i am în lot”, a spus Platt. Concurenţii lui Mutu sunt nigerianul Kalu Uche (33 de ani), care a marcat de patru ori în şase partide, turcul Tuncay Şanlî (33 de ani), care a înscris trei goluri în opt meciuri, respectiv costaricanul Yendrick Ruiz (28 de ani), care n-a marcat, dar a bifat 328 de minute în şase partide.

Spera să joace pentru România şi la Euro 2016

Veteranul de 36 de ani a jucat ultima oară pentru naţională în martie 2013, la meciul cu Olanda, de la Amsterdam, pierdut de tricolori cu 4-0. Mutu a adunat până acum 77 de selecţii şi 35 de goluri în tricoul primei reprezentative, „Briliantul” având în acest moment nevoie de încă un gol pentru a doborî recordul lui Gheorghe Hagi. „Am discutat recent cu selecţionerul Anghel Iordănescu şi mi-a spus că se gândeşte la mine pentru Campionatul European, chiar dacă joc la Pune. Este o mare motivaţie pentru mine, sunt foarte serios. Este campania mea de revenire şi începe în India urmând să se încheie în decembrie. Apoi va trebui să găsesc un alt club”, a afirmat Mutu într-un interviu.

Condamnat la 14 luni de închisoare cu suspendare

Faptul că nu joacă aproape deloc nu e singura problemă pe care o are în prezent Adrian Mutu. Fotbalistul a fost condamnat în primă instanţă la un an şi două luni de închisoare cu suspendare de un tribunal italian, după ce a bătut un ospătar la localul “Full Up” din Florenţa, în 23 octombrie 2010. Fostul internaţional a fost condamnat pentru leziuni, insulte şi ameninţări. De asemenea, fostul jucător al formaţiei AC Fiorentina a fost obligat la plata provizorie a sumei de 14.000 de euro. Ospătarul, un kosovar de origine albaneză în vârstă de 28 de ani, a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare după ce a suferit o fractură de sept nazal.

Situaţia celor 8 staruri din ISL

Elano (Brazilia), 34 de ani, Chennaiyin FC, 7 meciuri / 3 goluri (512 minute)

Lúcio (Brazilia), 37, FC Goa, 4/0 (360)

Roberto Carlos (Brazilia), 42, Delhi Dynamos, 3/0 (139)

Nicolas Anelka (Franţa), 36, Mumbai City, 3/0 (119)

Adrian Mutu (România), 36, Pune City, 4/0 (118)

Simão Sabrosa (Portugalia), 36, NorthEast United, 4/2 (108)

Hélder Postiga (Portugalia), 33, Atlético de Kolkata, 1/2 (73)

Carlos Marchena (Spania), 36, Kerala Blasters, 1/0 (57)

Mutu la Euro? Păi în primul rând trebuie să joace, să revină la forma pe care o ştim cu toţii, iar atunci cu siguranţă ne vom îndrepta atenţia către el. Nu-i va fi însă uşor Daniel Isăilă antrenor secund România
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite