Adevărul Live: Începe Mondialul de rugby, România e acolo! Invitat: Hari Dumitraş, preşedintele federaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul Live îl are ca invitat de la ora 12.00 pe Haralambie "Hari" Dumitraş, preşedintele federaţiei Române de Rugby. România ia parte la Campionatul Mondial de Rugby care începe sâmbătă în Anglia.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Nationala de rugby a Romaniei se pregateşte pentru participarea la Cupa Mondiala din Anglia, competiţie ce va debuta pe 18 septembrie. După meciul cu Tonga de sâmbată, Stejarii au primit liber in această săptămana, ei urmând a se reuni marti, 15 septembrie la Bucuresti, ca o zi mai tarziu să plece spre Anglia.

Romania a participat la toate cele şapte editii ale Cupei Mondiale de până acum, cea din Anglia fiinde cea cu numarul 8. Stejarii s-au calificat direct la Cupa Mondiala, dupa ce au terminat pe locul secund Rugby Europe Championship, cu un total de 10 partide disputate, din care opt au fost victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere.

La Cupa Mondiala, Romania a disputat 24 de meciuri, a câştigat cinci, a pierdut 19 si nu a înregistrat niciun rezultat de egalitate. Din cele cinci victorii obţinute de Romania, patru s-au inregistrat in fata unor selecţionate non-europene: 21-20 cu Zimbabwe (1987), 17-15 cu Fiji (1991),
27-25 cu SUA (1999) si 37-7 cu Namibia (2003). Singurul succes al ei intr-o disputa cu echipele din Europa datează din 2003, când, pe stadionul din Toulouse, s-a impus in fata Portugaliei, cu 14-10.

La Rugby World Cup 2015 (18 septembrie - 31 octombrie), echipa Romaniei va evolua în grupa D urmand a întâlni Franta (23 septembrie, Londra), Irlanda (27 septembrie, Londra), Canada (6 octombrie, Leicester) si Italia (11 octombrie, Exeter).
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite