CM 2014. Adevărul LIVE despre primul meci de la turneul final, Brazilia-Croaţia, şi primul derby, Spania-Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la ora 13.00, la Adevărul Live, jurnaliştii Iulian Anghel (Adevărul), Gigi Stancu (Click) şi Mihai Molnar (Adevărul) au discutat despre debutul celei mai aşteptate competiţii sportive a anului, Mondialul din Brazilia, dar şi despre primul meci de foc al turneului, Spania-Olanda (azi, ora 22.00, TVR1). Trimisul special al Adevărul, Amir Kiarash, a venit cu amănunte de la faţa locului, de la Sao Paulo.

Ieri, în meciul de deschidere, ţara gazdă şi marea favorită, Brazilia, a pornit cu dreptul, după o victorie cu 3-1 în faţa Croaţiei. 

A fost o partidă cu mai multe momente controversate, cel mai important fiind penalty-ul acordat de centralul japonez, extrem de uşor, în favoarea lui Neymar&Co., în urma căruia gazdele s-au desprins la 2-1. 

Corespondentul special al „Adevărul", Amir Kiarash, a venit cu informaţii interesante de la faţa locului. Kiarash a luat pulsul oraşului Sao Paulo, cel mai mare din America de Sud, şi a văzut de pe arena „Corinthians" meciul de debut al turneului final. 

Amir Kiarash, prin telefon, din Sao Paulo: 

„Zona din jurul stadionului Corinthians, din Sao Paolo, este una destul de săracă. Dar chiar şi aşa, oamenii din acele locuinţe sărace erau destul de încântaţi că a început Mondialul. E o zonă periculoasă, chiar ieri, când am trecut pe lângă o casă, s-a auzit o împuşcătură...

Au fost proteste ieri la Sao Paolo, am auzit şi am văzut imagini. Dimineaţa, când am făcut un tur al oraşului, iar atmosfera era deprimantă, dar odată cu apropierea orei de start a partidei Braziliei entuziasmul tuturor a crescut. 

De la hotel din centru  până la stadion, am fost cu mijloacele de transport în comun, nu cu autocarul pus la dispoziţie de oficiali pentru presă, pentru că am vrut să văd circulă oamenii normali. 

Organizarea a fost de nota 10. Distanţa de 30 de km am făcut-o 50 de minute, metroul venea o dată la două minute. Intrarea în stadion a fost în regulă, s-a făcut în condiţii bune, iar la final, când am ieşit, de data aceasta am luat autobuzul pentru presă, nu am văzut niciun incident. N-au fost probleme. 

Cred că a contat şi o decizie inspirată a celor de aici, că au declarat oficial ziua liberă, şi mulţi dintre cei care lucrează în Sao Paolo nu au venit în oraş, deci nu a existat un trafic intens. Mergeam prin Sao Paulo şi aveam senzaţie că e un Bucureşti în zi de sărbătoare. Dacă vrei să te concentrezi asupra lucrurilor negative, poţi să găseşti oriunde aspecte de acest tip. A fost o scurtă problemă cu nocturna, dar atât. Dar, per total, pentru mine organizarea de ieri a fost de nota 10".

Iulian Anghel, despre Spania-Olanda

„Mondialul începe cu nişte meciuri tari. E o reeditare a finalei de la ultimul Mondial. Spania e o echipă căreia mulţi i-au cântat mulţi prohodul, s-a făcut o similitudine cu căderea Barcelonei, mai ales că s-a spus că Barcelona a dus sistemul tiki-taka în naţionala Spaniei, că Barca nu mai e ce-a fost în ultimii ani şi nici Spania n-ar mai fi. Un argument în favoarea acestei afirmaţii ar fi acela că Spania  a pierdut clar finala Cupei Confederaţiilor, 0-3, chiar în faţa Braziliei. Spania şi-a păstrat structura de 17 jucători care au fost campioni mondiali la ultimul turneu final, iar dacă nu s-ar fi accidentat Valdes şi Navas ar fi fost 19. Să vedem dacă este prohodul acestei echipe. Eu nu cred. Spania are jucători de clasă mondială, precum Casillas, Iniesta, Xavi, Xabi Alonso, plus Diego Costa, racolat de sub nasul Braziliei şi socotit de mulţi drept cel mai bun vârf de careu, la ora actuală. 

Olanda are mulţi jucători noi, promovaţi de Van Gaal, promovaţi de acesta la începutul preliminariilor şi care au confirmat deja. Pe noi ne-au bătut de ne-au zvântat". 

Vezi şi 

FOTO VIDEO Brazilia - Croaţia: 3-1. „Dubla“ lui Neymar şi golul marcat de Oscar au adus victoria ţării gazdă, care a primit un penalty gratuit la scorul de 1-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite