Activist, nu doar fotbalist: iniţiatorul campaniei „Români ca lumea“ explică ce vrea şi vorbeşte despre cerşetorii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Gardoş
Florin Gardoş

La fel ca mulţi alţi români, Florin Gardoş a fost revoltat de documentarul difuzat de Channel 4, intitulat „Vin românii“. Numai că fotbalistul legitimat la Southampton a acţionat şi şi-a propus un obiectiv important.

Florin Gardoş a iniţiat campania „Români ca lumea“ pe Facebook, care are drept obiectiv prezentarea poveştilor românilor care trăiesc decent în străinătate.

Fotbalistul de 26 de ani nu se mulţumeşte însă cu atât şi vrea ca aceste poveşti să ajungă şi în presa britanică pentru a contracara documentarul „Vin românii“. „Avem o imagine proastă pentru că au fost promovate foarte mult exemplele negative şi mai puţin cazul românilor de succes din Anglia. Eu asta îmi doresc, să ajungă campania şi în presa din Anglia şi să crească pagina cât mai mult“, a explicat internaţionalul român pentru prosport.ro. El a mărturisit că n-a avut experienţe negative cu românii stabiliţi în Anglia, de când s-a transferat la Southampton, în vară.

„Românii pe care i-am întâlnit mi-au spus că lucrurile se îmbunătăţesc. Eu sper să fie aşa. Eu am întâlnit foarte mulţi români care muncesc mult şi cinstit în Anglia, şi nu numai“, a continuat iniţiatorul campaniei „Români ca lumea“.

Totuşi, Gardoş a insistat că documentarul difuzat de Channel 4 are şi părţi reale: „Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că sunt şi români care nu ne fac cinste peste hotare, dar sper ca lucrurile să se îmbunătăţească“.

Întrebat câţi cerşetori români a văzut la Londra, fundaşul celor de la Southampton a spus: „Nu am văzut mulţi. Într-adevăr, în Londra sunt câţiva, dar mă aşteptam să văd mai mulţi“.

Campania mea constă în promovarea românilor cinstiţi din străinătate. Oriunde întâlnesc un român care munceşte onest, îi cer să facem o poză şi îi prezint povestea pe pagina #RomaniCaLumea. Florin Gardoş  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite