A distrus Danemarca! Eliza Buceschi, noua Cristina Neagu a naţionalei de handbal, are o poveste unică în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României a zdrobit Danemarca la ea acasă, în primul meci al turneului preolimpic, scorul final fiind 32-25 pentru fetele noastre, care au avut în Eliza Buceschi cea mai bună jucătoare.

Despre Eliza se spune că va călca apăsat pe urmele Cristinei Neagu, iar faptul că deja joacă în Germania, la Thuringer, echipă de Liga Campionilor, e un prim pas spre confirmare. Eliza Buceschi este însă un caz unic în istoria handbalului, graţiei unui fapt petrecut acum câţiva ani. Ea şi mama ei, Carmen Buceschi, au evoluat în aceeaşi echipă.

La 12 septembrie 2010, în primul meci jucat de HC Ştiinţa Baia Mare pe teren propriu din acest sezon, împotriva celor de la Universitatea Reşiţa, scor 20-19, Carmen Buceschi, care atunci avea 39 de ani, apărea pe teren pentru ultima oară într-o carieră ce s-a întins pe parcursul a aproape 25 de ani. Carmen a fost o handbalistă de naţională, evoluând la Constructorul Baia Mare, Silcotub Zalău, CSM Cetate Deva, Rapid Bucureşti, HCM Baia Mare, Cassano Magnago (Italia) şi Kisvarda (Ungaria)

În acelaşi meci, fiica sa Eliza, care împlinise de o lună 17 ani, a debutat într-un meci de senioare. Din tribune, Costică Buceschi, pe atunci antrenor principal la HC Minaur Ştiinţa Baia Mare asista la acest moment istoric pentru handbalul românesc.

Costică Buceschi, acum secund la naţionala feminină de handbal, a lucrat cu fiica sa în mai multe rânduri şi cei doi se înţeleg perfect, deşi sunt firi complet opuse. Costică a fost şi el handbalist, şi a jucat la HC Minaur Baia Mare, Phoenix Baia Mare, Ózdi Kézilabda Club, Tiszaföldvár Kézilabda Klub, Ceglédi Kézilabda Klub,Steaua Bucureşti şi HCM CSM Bistriţa. 

Fetele au compus un imn dedicat ţării. Versurile sunt emoţionante

Toată Danemarca plânge după victoria României: "Fetele lui Dracula ne-au umilit!"

*Româncele, nişte „fiare“: cum au speriat Danemarca şi ce ironie şi-a permis Cristina Neagu la final. Toate reacţiile

*Surpriză mare la turneul preolimpic de handbal: Franţa, învinsă pe teren propiu. Toate rezultatele înregistrate vineri

Eliza Buceschi a făcut parte din echipa României, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din luna decembrie, desfăşurat tot în Danemarca.

FOTO Eliza, alături de părinţii ei (www.prosport.ro)

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite