A crezut că va muri, dar acum va juca, din nou, tenis: ce a făcut Marion Bartoli în cei patru ani în care a stat departe de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bartoli

Noul sezon competiţional bate la uşă şi va consemna un come-back spectaculos pentru campioana de la Wimbledon din 2013.

Când cei mai mulţi oameni se pregătesc pentru vacanţa de iarnă, lumea tenisului iese din „hibernare“ şi numără zilele până la startul noului sezon.

Liderul WTA, Simona Halep, va reveni pe teren chiar de sâmbătă (ora 13.00, Digi Sport), în cadrul turneului demonstrativ de la Hua Hin (Thailanda), acolo unde vor juca şi Pliskova (3 WTA), Ostapenko (7 WTA) şi Konta (9 WTA). Până la startul meciurilor cu miză însă, „bomba“ finalului de an a fost detonată de franţuzoaica Marion Bartoli (33 de ani). Aceasta a câştigat Wimbledon în 2013 şi, într-o mutare-şoc, şi-a anunţat retragerea de la sportul de performanţă la şase săptămâni de la triumful de la All-England Club! 

La vremea respectivă, Bartoli şi-a motivat decizia, spunând că accidentările au îndemnat-o să-şi încheie cariera. Din păcate pentru ea, problemele ei nu numai că nu s-au terminat după ce s-a lăsat de tenis, dar chiar s-au şi agravat! În 2016, franţuzoaica a admis că viaţa ei e în pericol, deoarece a contractat un virus necunoscut. Drept urmare, Bartoli, mereu o femeie plinuţă, chiar şi când era jucătoare activă, a slăbit enorm, fiind, practic, alt om! Treptat însă, fosta campioană de la Wimbledon a trecut peste această problemă şi a recuperat kilogramele pierdute.

În tot acest timp, Bartoli a rămas alături de sportul-alb, însă din postură de comentator, mai ales pentru canalul beIN Sports. Acum însă, franţuzoaica a surprins cu adevărat, făcând publică vestea revenirii sale în circuitul feminin, după o pauză de patru ani.

„Am ceva să vă spun: anul viitor, voi reveni în circuitul de tenis profesionist! Va fi o mare provocare pentru mine! Mai am mult de muncă, dar sper că voi fi pregătită pentru turneul de la Miami în luna martie. Abia aştept să apar pe teren şi să simt susţinerea fanilor, în special la Paris, la Roland Garros, în ţara mea natală, dar şi la Fed Cup sau la Wimbledon. Acestea sunt obiectivele mele“, a declarat Bartoli.

47 de încercări a avut Marion Bartoli, înainte de a câştiga primul ei turneu de Grand Slam la Wimbledon. Franţuzoaica deţine recordul în această privinţă.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite