Halep, prea scumpă pentru Adidas: s-a aflat suma pe care a cerut-o Simona de la firma germană de echipament sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: GettyImages
Simona Halep. FOTO: GettyImages

Sportul a devenit o industrie în care aproape totul se învârte în jurul banilor. Efectul negativ al acestei situaţii e că, de multe ori, rezultatele trec în plan secund şi contează, în primul rând, ce venituri poţi genera pentru cei care te plătesc.

În fotbal, marile cluburi precum Real Madrid şi-au făcut un obicei din a lua jucători care să fie capabili să vândă cât mai multe tricouri. 

În tenis, lucrurile stau la fel, iar o dovadă e ceea ce tocmai i s-a întâmplat Simonei Halep. În anul în care a ajuns pentru prima dată pe locul 1 WTA, poziţie pe care o ocupă şi acum, românca a fost părăsită de sponsorul ei tehnic, Adidas, cel cu care era sub contract din 2014. 

Halep a încasat un milion de euro pe an de pe urma parteneriatului cu firma germană de echipamente sportive şi a cerut dublarea sumei, în condiţiile în care rezultatele ei au fost tot mai bune în ultimii ani.

„Simona Halep a cerut prea mulţi bani de la brandul german, care n-a putut să satisfacă pretenţiile financiare atât pentru Muguruza, cât şi pentru româncă“, a notat şi site-ul welovetennis.fr.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite