Şumudică revine astăzi pe banca Astrei Giurgiu şi în Liga I. Tehnicianul de 45 de ani n-a pierdut niciun duel cu Pustai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Tehnicianul de 45 de ani al campioanei României, Marius Ninel Şumudică, va putea lua loc pe banca Astrei Giurgiu şi în campionat, după expirarea suspendării dictate din cauza faptului că a pariat pe meciuri din campionatul românesc, în sezonul trecut.

Doar o victorie au reuşit campionii de la Astra Giurgiu în ediţia curentă a Ligii I, 3-1 cu Poli Timişoara. În rest au două remize şi patru înfrângeri şi se clasează pe un neaşteptat loc 12 în ierarhia primului eşalon.

Toate cele şapte partide disputate până în prezent de Astra în primul eşalon au avut un numitor comun: absenţa de pe bancă a tehnicianului Marius Şumudică. Fostul atacant a fost sancţionat, în 29 februarie, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal cu interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de şase luni şi 100.000 de lei penalitate sportivă, pentru că a jucat la pariuri, lucru interzis de regulamentele în vigoare. Ulterior, la 8 martie, Comisia de Recurs i-a redus sancţiunea. Astfel, Şumudică a fost sancţionat cu interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de două luni şi o penalitate sportivă de 50.000 lei. Tot atunci, Comisia de Recurs a suspendat executarea sancţiunii pentru o perioadă de trei luni. Astfel, Şumudică n-a putut sta pe banca echipei sale, pe plan intern, începând cu prima etapă a actualei stagiuni şi terminând cu partida contra Stelei din runda precedentă. Cu Şumudică pe bancă, Astra speră ca meciul de astăzi cu Gaz Metan Mediaş, de pe “Cluj Arena”, să reprezinte începutul revirimentului.

“Am încredere în lotul pe care îl conduc. Şi cred că e un pas important şi faptul că revin pe bancă alături de ei, după două luni şi ceva. Eu ,fie că joc cu Austria Viena, fie că joc cu Gaz Metan, pregătesc meciul la victorie. E clar că eu am jucători cu experienţă, îmi place să lucrez cu jucători trecuţi de 30 de ani”, a explicat el. 

Astra şi Gaz Metan s-au mai întâlnit de 14 ori în campionat, de patru ori s-au impus actualii giurgiuveni, de şapte ori au terminat la egalitate, iar trei jocuri s-au încheiat cu victoria sibienilor. De asemenea, Marius Şumudică este neînvins ca antrenor pe prima scenă în disputele cu Cristi Pustai, palmaresul cuprinzând şapte jocuri, cinci câştigate de tehnicianul giurgiuvenilor şi două încheiate la egalitate.

Astra fără Şumudică în Liga I

1-4 cu Dinamo Bucureşti
0-0 cu Pandurii Tg. Jiu
1-2 cu CS Universitatea Craiova
3-1 cu ACS Poli Timişoara
1-5 cu CFR Cluj
1-1 cu FC Voluntari
0-1 cu Steaua Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite