Îndrăgostit de muzică populară şi un hobby mai puţin întâlnit! Cine e fotbalistul român care n-a jucat niciodată în România, care vine la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Contra propune un nume nou la echipa naţională, pentru meciurile cu Suedia şi Feroe, care consemnează debutul României în preliminariile Euro 2020.

Contr îl va aduce la lot pe Vasile Mogoş, de la Cremonese, un fundaş dreapta de 26 de ani, care nu a jucat niciodată în România. Necunoscut acasă, Mogoş şi-a clădit o carieră decentă în Italia şi a acceptat să-şi spună povestea pentru telekomsport.ro.

Mogoş a plecat destul de devreme din România împreuna cu părinţii săi care nu se mai descurcau cu banii. Părinţii au ales Italia pentru a le asigura celor cinci copii un viitor mai bun. Drumul până acolo a fost făcut cu trenul şi apoi cu autocarul. Au plecat cu trenul, apoi şi-au continuat drumul cu un autocar: “A fost o călătorie ce a durat 3 zile. Îmi aduc aminte că am plecat cu trenul din Vaslui spre Bucureşti şi de acolo cu autocarul spre Italia”.

Mogoş a ajuns în Italia în 1999 şi a început fotbalul la o academie din San Damiano. În toată cariera lui a evoluat în ligile inferioare din Italia, la echipe precum Asti, Real Vicenza, Delta Port Tolle, Lumezzane, Teramo, Reggiana, Ascoli şi acum la Cremonese. 

Chiar dacă nu a jucat niciodată în România, Mogoş a fost foarte aproape de a ajunge în Liga 1, în anul 2007, chiar la echipa din oraşul său natal: Vaslui. Atunci la FC Vaslui antrenor era Dorinel Munteanu, care se pare că nu l-ar fi dorit pe jucător: “De ce nu s-a făcut transferul? La asta nu aş şti să vă răspund, ar trebui sa îl întrebaţi pe tatăl meu. A fost acum multă vreme, chiar nu ştiu de ce nu am semnat cu Vasluiul. Oricum pentru mine nu mai contează fiindcă sunt multumit de parcursul meu”.

Mogoş are o pasiune mai puţin întâlnită în rândul fotbaliştilor: "Îmi place să tund şi prietenii mei se lasă pe mână mea atunci când mai vin pe la mine, dar acum sunt singur. În rest, îmi plăcea ascult muzica populară şi manele. Mâncărurile preferate sunt tot cele din România"

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite