Vreme deosebit de rece în toată ţara. De miercuri, temperaturile revin la normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea va fi extrem de rece în aproape toată ţara FOTO Adevărul
Vremea va fi extrem de rece în aproape toată ţara FOTO Adevărul

Vremea se menţine rece în aproape toată ţara, o informare meteorologică fiind în vigoare până miercuri, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. În primele ore ale zilei de marţi (16 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ pe arii relativ extinse în sudul şi sud-estul teritoriului.

Din după-amiaza zilei de marţi (16 ianuarie) precipitaţiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. 

La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat şi în lapoviţă şi ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, cu precădere, în zonele de munte şi în sud-vest.

„Local se va semnala polei în Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, apoi şi în Muntenia, Moldova şi posibil în Dobrogea. În zonele de munte temporar vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, în noaptea de marţi spre miercuri (16/17 ianuarie) îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaţilor Meridionali”, atrag atenţia meteorologii. 

        

Vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă, rafalele vor depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.      

Specialiştii mai subliniază că în noaptea de luni spre marţi (15/16 ianuarie) vremea se va menţine geroasă în nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite