Valul 4 s-a transformat în tsunami în România. Dominăm Europa la numărul deceselor zilnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
COVID-19 face ravagii în România
COVID-19 face ravagii în România

Raportat la cifrele de miercuri, România se află pe un loc trei în Europa la numărul de noi infectări, dacă excludem Ucraina şi Rusia.

Concret, pe primele trei locuri se aflau Marea Britanie (36.722 cazuri), Germania (12.209 cazuri) şi România (10.826 cazuri). Mai mult, prin excluderea Marii Britanii, la nivel UE, România urcă un loc pe nedoritul podium şi ajunge pe poziţia a doua. 

La numărul deceselor, România conduce într-un mod categoric şi este pe primul loc chiar dacă luăm în calcul şi Marea Britanie. Astfel, cu de trei ori mai mulţi noi infectaţi decât România, britanicii au înregistrat numai 150 de decese, în timp ce autorităţile de la Bucureşti au raportat 207 pierderi. Mai mult, la un număr de noi bolnavi mai mare, Germania a anunţat numai 70 de morţi, adică o treime din cel raportat de România. 

Cum autorităţile au anunţat că la jumătatea lunii octombrie vom ajunge la peste 20.000 de infectări, un mic calcul ne arată că, în mod cert, cu peste 400 de pierderi zilnice, vom bate toate recordurile la decese. Adică la fiecare 3,5 minute un român va pierde lupta cu noul coronavirus. 

Reamintim că ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că un vârf al acestui val al pandemiei vine la jumătatea lunii octombrie şi că, din acest motiv, mai multe unităţi sanitare sunt readuse la statutul de unităţi care tratează exclusiv bolnavi de COVID-19. „Din ce spun specialiştii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puţin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, şi la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite