Un canadian de origine română a intrat în Cartea Recordurilor cu o scenă inspirată din filmul SF „Înapoi în viitor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un canadian de origine română a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard. Cătălin Alexandru Duru, un inventator din Canada, a reuşit să se ridice 5 metri deasupra apei lacului Ouareau din Quebec şi să înainteze 275 de metri, de cinci ori mai mult decât era necesar să atingă acest record.

„Am vrut să demonstrez că un zbor stabil poate fi obţinut şi cu un hoverboard, ce poate fi controlat doar cu ajutorul picioarelor”, a spus Duru, care a obţinut performanţa cu ajutorul unui aparat proiectat chiar de el, dar inspirat de invenţia celor de la Hendo, scrie revista Times.

Hoverboardul, invenţia anului 2014

Hoverboardul este un skateboard zburător, idee ce şi-a făcut debutul încă din 1989, în filmul „Înapoi în viitor II”. Acum însă, compania Hendo şi-a propus să transpună această idee în realitate, construind un astfel de mijloc de transport care se poate ridica doar câţiva centimetri deasupra solului şi a căui bateria durează circa 15 minute. Însă cu cei 500.000 de dolari pe care i-au strâns cu ajutorul Kickstarter, cei doi antreprenori de la Hendo îşi doresc să aplice tehnologia şi în alte domenii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite