STUDIU Un nivel scăzut de nicotină în ţigări poate duce la eliminarea dependenţei de fumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările cu un conţinut mic de nicotină i-ar putea ajuta pe fumători să se lase de fumat
Ţigările cu un conţinut mic de nicotină i-ar putea ajuta pe fumători să se lase de fumat

Ţigările care au un nivel scăzut de nicotină pot contribui la scăderea numărului de fumători, arată cel mai recent studiu făcut de Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă.

Astfel, reducerea conţinutului de nicotină din ţigări are beneficii imense şi dezavantaje minime, informează Agerpres. Potrivit sursei citate, nu doar că li se permite actualilor fumători să se lase de fumat, ci îi împiedică pe tineri să devină dependenţi de ţigări, explică autorii studiului.

„Fumatul continuă să afecteze sănătatea şi vieţile fumătorilor, existând o nevoie stringentă de a reducere rata fumatului în Noua Zeelandă şi în multe locuri ale lumii. Una dintre modalităţile de reducere a fumatului este ca acesta să dea mai puţină dependenţă prin reducerea considerabilă a nivelului de nicotină din tutun”, a declarat Chris Bullen, co-autor al studiului.

Ţigările cu un nivel scăzut de nicotină s-au dovedit benefice pentru actualii fumători — consumul total de nicotină a scăzut, la fel şi gradul de dependenţă de fumat şi numărul de ţigări fumate pe zi. De asemenea, studiul subliniază că s-a observat o creştere a şanselor de renunţare la acest obicei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite