Studenţii şi-au luat de 10 ori mai multe abonamente CFR în lunile februarie-martie ale anului în curs faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gratuitatea călătoriilor cu trenul pentru studenţi a marit cu peste 10 ori numărul abonamentelor CFR FOTO Arhivă
Gratuitatea călătoriilor cu trenul pentru studenţi a marit cu peste 10 ori numărul abonamentelor CFR FOTO Arhivă

CFR Călători a oferit studenţilor de peste 10 ori mai multe abonamente lunare în lunile februarie-martie ale acestui an faţă de anul trecut, iar numărul biletelor emise către această categorie de călători s-a dublat, informează compania de transport feroviar, potrivit News.ro. Asta, după ce Guvernul a decis ca toţii studenţii să aibă gratuitate la transportul feroviar.

De la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului privind gratuitatea transportului feroviar pentru studenţi, respectiv de la 1 februarie, şi până la finele lunii martie, CFR a emis 11.300 de abonamente lunare, faţă de 1.050, câte au fost emise în aceeaşi perioadă a anului trecut

„În lunile februarie şi martie a.c., în baza HG 42/ 2017, le-au fost emise studenţilor peste 780.000 de bilete gratuite şi un număr de peste 11.300 abonamente lunare. În aceeaşi perioadă a anului 2016, peste 417.000 bilete cu reducere şi peste 1.050 de abonamente le-au fost emise studenţilor”, informează compania de stat, la solicitare News.ro.

Criza vagoanelor

Totodată, la începutul lunii martie, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, a spus, în contextul creşterii solicitării din partea studenţilor în special, că operatorul de transport se confruntă în continuare cu o lipsă de vagoane.

"Ultimele două weekend-uri deja am crezut că a început sezonul. Pentru noi este o veste îmbucurătoare, în schimb ne confruntăm în continuare cu o lipsă de vagoane, de material rulant, în contextul creşterii solicitării din partea studenţilor în special. Trebuie să ştiţi că, în luna februarie, traficul generat de studenţi faţă de luna februarie 2016 a crescut cu 75%, de la 209.000 de călători studenţi la 355.000 de călători. În acelaşi timp, numărul abonamentelor care s-au cumpărat în luna februarie 2017 a ajuns la peste 4.400, faţă de 1.050 de abonamente cât s-au procurat în februarie 2016", a spus Szentes, potrivit Agerpres.

Case dedicate studenţilor

Szentes a mai subliniat atunci  că la sfârşit de săptămână numărul de casieri este suplimentat, iar un anumit număr de case este dedicat studenţilor.

"În weekend ne confruntăm cu o situaţie deosebită, mai ales în staţiile care deservesc campusuri universitare şi în special în Bucureşti. Am luat câteva măsuri de eficientizare a activităţii: în fiecare vineri, sâmbătă, duminică lucrăm cu între 24 şi 30 de casieri, avem peste 11 case dedicate studenţilor, marcate, iar prin megafoane aproape din minut în minut se îndrumă studenţii la aceste case. De asemenea, în fiecare weekend suplimentăm numărul vagoanelor din garniturile către oraşe importante dinspre Bucureşti, respectiv spre Bucureşti la sfârşit de săptămână, duminică în special, cu până la 120 de vagoane", a subliniat şeful companiei.

Luna trecută, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Grigore Mare, a avertizat că angajaţii de la căile ferate aşteaptă până în 20 aprilie aprobarea creşterii salariale cu 25%, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, îşi rezervă dreptul să declanşeze acţiuni de protest.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite