Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Institutul Oncologic, controlate de Ministerul Sănătăţii, după ce pe internet au apărut filmuleţe cu medici care ţipau la pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri că va trimite echipe de control la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi la Institutul Oncologic Bucureşti, după ce presa a redat o serie de materiale filmate cu camera ascunsă la IOB şi Spitalul de Urgenţă Floreasca în care apăreau pacienţi revoltaţi pentru că li se cereau şpăgi şi asistente care ţipau la pacienţi.

„Toate sesizările de genul acesta le luăm foarte în serios şi trimitem echipe de control ori de câte ori este nevoie. (...) Nu tolerăm nicio astfel de atitudine faţă de pacient. Înţeleg că poate de multe ori numărul pacienţilor este prea mare, evident poate şi medicii au avut anumite raţiuni, pot să înţeleg uman acest lucru, dar atitudinea de acest gen faţă de pacient nu o să o tolerăm niciodată şi vom trimite controale şi la Floreasca şi la IOB pentru a verifica dacă acele sesizări sunt adevărate”, a declarat şeful de la Sănătate, cu ocazia unui forum organizat la Institutul Naţional de Statistică, transmite Agerpres.

Ministrul a confirmat că verificările vor avea loc în zilele imediat următoare.

Pe aceeaşi temă:

Spitalele de stat, controlate de echipe mixte din Ministerul Sănătăţii şi CNAS începând cu luna mai

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor demara o serie de controale în spitalele de stat începând cu luna mai. Controalele se vor axa pe modul în care unităţile medicale raportează serviciile medicale pe care le oferă. De asemenea, controlul va viza şi modul în care serviciile respective sunt decontate de casele de sănătate cu care unităţile medicale se află în relaţie contractuală.

INFOGRAFIE Cum a supt din banul public „mafia silicoanelor”

Trei medici de la Spitalul de Arşi din Bucureşti au fost arestaţi preventiv şi alţi şase sunt cercetaţi sub control judiciar pentru că făceau ilegal operaţii estetice. În timp ce chirurgii încasau bani negri, intervenţiile camuflate sub diagnostice false erau decontate din bani publici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite