Solidaritate cu victimele incendiului din Clubul Colectiv. Hoteluri, farmacii, clinici şi psihologi s-au oferit să ajute răniţii şi familiile îndurerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma incendiului din clubul Colectiv, soldat cu 30 de morţi şi peste 180 de răniţi, mai multe companii - de la farmacii, agenţii de turism, hoteluri din Bucureşti la psihologi - s-au arătat solidare cu tragedia petrecută în noaptea de vineri, 30 octombrie, în Bucureşti şi oferă servicii gratuite pentru victimele incendiului şi rudele apropiate acestora.

UPDATE: Ionuţ Oprea a realizat un document care centralizează în timp real nevoile spitalelor, rudelor şi medicilor şi ale asistentelor implicaţi în incendiul de la Colectiv. Acesta poate fi accesat aici (sau apăsând click pe fotografia de mai jos). De asemenea, sunt notate şi alte companii care s-au oferit să sprijine gratuit familiile şi rudele victimelor: cu alimente, asistenţă juridică sau transport.

„Am făcut o listă cu spitalele, în care vă rog să adăugaţi nevoile actuale pe care le ştiţi, bazate pe informaţii sigure, cu ajutorul funcţiei „Insert comment“ (click dreapta pe căsuţa pe care vreţi să o comentaţi) sau trimiţând un e-mail la o adresa creată special pentru asta: ajutorcolectiv@gmail.com“, a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook.

image


De asemenea, lista companiilor care au anunţat că sprijină răniţii şi familiile acestora, prin oferirea de servicii şi bunuri, poate fi găsită pe pagina colectiv.info

Sute de oameni au stat la coadă azi pentru a dona sânge necesar victimelor din incendiul în clubul Colectiv din Capitală. La rândul lor, mai multe companii s-au oferit să ajute victimele şi familiile acestora oferind servicii şi bunuri gratuite: medicamente, asistenţă medicală, bilete de avion, cazare la hotelurile din Bucureşti, consiliere psihologică şi juridică, mâncare şi băutură, dar şi servicii funerare .

Mai jos, informaţii care pot ajuta familiile şi rudele victimelor:

Vola.ro oferă bilete de avion pentru rudele victimelor care se află în străinătate

Vola.ro este alături de familiile victimelor incendiului din clubul Colectiv. Pe lângă sincere condoleanţe, oferim sprijinul nostru cu tot ce ne stă în putinţă. Astfel, Vola.ro va suporta integral costurile biletelor de avion pentru rudele de gradul I şi II ale celor decedaţi, dacă acestea se afla acum în afara ţării şi doresc să ajungă în România.

Numărul de telefon : +40214075300  sau e-mail: rezervare@vola.ro

RVG suportă costul cu biletele de autocar ale rudelor 

De asemenea, compania RVG suportă integral costul de tranport al biletelor de autocar pentru rudele victimelor de gradul I şi II din oraşele Darabani, Dorohoi, Botoşani, Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicul Sărat către Bucureşti. 

Uber Bucharest ofera transport gratuit de la centrele de donare

Pentru că este foarte aglomerat, cursa gratuită va fi valabilă pentru cei care PLEACĂ de la Centrul de Transfuzii, pentru a-i ajuta să ajungă acasă în siguranţă. Vă ţinem la curent dacă intervin alte modificări pe parcurs! (de urmarit pagina de Facebook)

„Donaţi sânge pentru ‪#‎colectiv‬! Haideţi să ne mobilizăm pentru ce care au nevoie de ajutor! Introduceţi codul HELPCOLECTIV în aplicaţie, luaţi un Uber către Centrul de Transfuzii de pe Strada C. Caracaş 2 şi cursa este gratuită, astăzi şi mâine în intervalul 12:00-17:00*. 

*O singură cursă per utilizator Uber, valoarea maximă de discount este de 40 lei. Valabil doar pentru curse care se încheie la Centrul de Transfuzii indicat, doar pentru donatori.

Black Cab  - transport gratuit pentru donatorii de sânge 

Black Cab oferă transport gratuit donatorilor. În acest sens, donatorii trebuie să trimită mail către info@blackcab.ro cu nume, număr de telefon, ora şi adresa de preluare şi destinaţia. 

Mâncare şi băutură pentru doctori şi pentru donatorii de sânge

Următoarele companii au anunţat că vor oferi gratuit mâncare şi băutură pentru doctori şi pentru donatorii de sânge: Aqua Carpatica, Bavardage Delice Macaron, Calif, Cinema City, Fabio Pizza, Joseph Restaurant, Mega Image, Oala cu Bunătăţi, Pepsi Co, Pizza Hut Delivery, Pizza Pizzicato, Pizza PPH, Starbucks, Trenta Pizza. 

Farmacia Materna oferă medicamente pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv

„Încercăm să venim în sprijinul victimelor de la clubul Colectiv şi, în acest sens putem dona o mare cantitate de Veloderm şi Graftygen, substitut al epidermei, respectiv membrană colagen 100%, ambele produse de top în vindecarea extrem de bună a plăgilor arse, grave şi foarte grave. În cazul în care rudele victimelor sau medici din blocul operator sunt interesaţi, rog sunaţi la 0721270590 sau trimiteţi un e-mail la bogdan@farmaciamaterna.ro.
Deoarece produsele sunt foarte scumpe dorim doar o trasabilitate a folosirii acestora, pentru ca ele să fie într-adevar folosite acolo unde trebuie.“

image

SKAL International Romania oferă cazare gratuită pentru rudele din provincie ale victimelor

SKAL International Romania transmite condoleanţe familiilor care şi-au pierdut oameni dragi în urma accidentului de seara trecută, gânduri bune şi însănătoşire grabnică celor răniţi. Suntem alături de familiile îndurerate şi oferim cazare gratuită celor din provincie în cadrul ibis Bucureşti Gara de Nord, Hotel Novotel, Hotel Ramada Parc, Hotel Cişmigiu şi Le Boutique Hotel Moxa - Bucharest.

Rugăm doritorii să ne contacteze trimiţând un mesaj privat (n.r. – pe pagina de Facebook) sau sunând la numerele de telefon: 0744.336.464 sau 0740.260.627.

Consiliere şi suport psihologic gratuite pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv

1. Echipa Psihomedeor oferă persoanelor implicate în tragedia din clubul Colectiv (victime şi familiile acestora) consiliere şi suport psihologic gratuite. Pentru programări contactaţtâi-ne la numărul de telefon : 0742 024642.

2. Colegiul Psihologilor din România se arată solidar cu victimele incendiului devastator din Club Colectiv şi aparţinătorii acestora astfel că voluntarii vor oferi asistenţă psihologică gratuită.

„Solidari cu victimele incendiului devastator din Club Colectiv, Colegiul Psihologilor din România va sprijini autoritaţile române pentru acordarea asistenţei psihologice gratuite post-traumă pentru victimele incendiului şi pentru rudele apropiate acestora“ se arată într-un comunicat de presă trimis de Colegiul Psihologilor din România.

În acest sens, Colegiul Psihologilor din România a demarat mai multe acţiuni pentru constituirea echipei de psihologi specializaţi în consiliere psihologică şi psihoterapie, care urmează sa acorde serviciile de asistenţă psihologică. Membrii echipelor de psihologi vor colabora cu specialiştii din sistemul public de sănătate şi din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Pentru completarea echipelor de specialişti, adresăm rugămintea psihologilor specializaţi în consiliere psihologică şi psihoterapie, care pot acorda servicii psihologice de urgenţă în mod gratuit, să ne contacteze. Mai multe informaţii puteti obţine la numărul de telefon: 0733.07.34.54“, au precizat cei de la Colegiul Pshilogilor din România şi au precizat, totodată, spitalele la care se formează echipe de voluntari şi coordonatori:

  • Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni“ din Bucuresti, - Psih. Adrian Socol, tel: 0726.264.231
  • Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri -  Dr. Diaconu Gabriel, tel. 0726.101.707.
  • Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" - psih. Ioana Tanase, tel. 0745.112.299
  • Spitalul "Sf. Ioan" - psih. Claudia Popescu-Tanase, tel. 0722.531.303
  • Spitalul Municipal  - psih. Claudia Popescu-Tanase, tel. 0722.531.303

3. Istt Tratamentul Traumei ofera consiliere psihologica (programul de 6 sedinte de asistare psihologica de criza este oferit gratuit)

„Toata echipa de psihologi a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei este pregatita sa primeasca orice persoana aflata in nevoie de sprijin in aceste momente grele - programul de 6 sedinte de asistare psihologica de criza este oferit gratuit de ISTT.

Pentru a beneficia de acest program, cei interesati trebuie sune la numarul de telefon 0730 285 582 (psiholog Rodica Dimulescu) sau sa trimita un e-mail la asistare@psihotrauma.ro.

MedLife pune la dispoziţie serviciul de chirurgie plastică din camera de gardă a spitalului Life Memorial Hospital

MedLife vine în sprijinul eforturilor depuse de spitalele de urgenţă pentru ajutorarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti şi pune la dispoziţie serviciul de chirurgie plastică din camera de gardă a spitalului Life Memorial Hospital, pentru tratamente în regim de ambulatoriu.

Victimele care au nevoie de astfel de tratamente se pot prezenta începând de astăzi la camera de gardă a Spitalului Life Memorial Hospital de pe Calea Griviţei nr. 365 sau telefona la numărul de call center 021/9646."

Regina Maria oferă materiale sanitare spitalelor publice şi îngrijiri medicale răniţilor

Reţeaua de sănătate Regina Maria a anunţat că sprijină victimele tragediei din clubul Colectiv şi pune la dispoziţie toate resursele de care dispune. Astfel, o echipă medicală de urgenţă dedicată acestei situaţii stă la dispoziţie la numărul de telefon 0722.456.711 şi le oferă gratuit tuturor celor care au nevoie îngrijire medicală şi tratament, consultaţii în ambulatoriu, medicamente şi materiale sanitare şi consiliere psihologică. 

De asemenea, reţeaua Regina Maria arată că oferă spitalelor publice care au în îngrijire răniţi, toate materialele sanitare de care va fi nevoie, pe toată perioada tratamentului.

image

Servicii funerare gratuite

Compania de servicii funerare Anthony va oferi 10 pachete complete de înmormântare pentru cei nevoiaşi. 

De asemenea, floraria Iris  oferă gratuit familiilor şi prietenilor victimelor din clubul Colectiv buchete mortuare pentru un ultim omagiu. Adresa florăriei Iris este Calea Moşilor, numărul 34, Bucureşti. 

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

LIVE BLOG 1 noiembrie: 27 de morţi, nimeni pus sub acuzare. Procurorii fac duminică primele autopsii şi încep audierile

Incendiu în Clubul Colectiv. Revolta unui tânăr pe care l-a ocolit moartea: Cei care mergeau în Colectiv nu sunt boschetari care trăiau de pe o zi pe alta

EXCLUSIV Incendiu în Clubul Colectiv. Administratorul firmei care a izolat fonic tavanul clubului: „Le-am oferit varianta ignifugă, dar au ales ce era mai ieftin“

Incendiu în Club Colectiv. Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii Goodbye to Gravity, au murit

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare: „Mă căţăram pe cadavre şi încercam să ies“. Asistentă de la Salvare: „Săreau arşi pe mine, urlau“

Mărturiile părinţilor victimelor de la incendiul din club Colectiv: „A deschis ochii şi mi-a spus: «am văzut iadul, mam㻓

Reacţii oficiale după incendiul de la Club Colectiv. Klaus Iohannis: „Nu mai putem continua pe principiul «lasă că merge şi aşa»“

Incendiu în Clubul Colectiv. Când se activează planul de cod roşu pentru dezastre. Neregulile depistate în actele de funcţionare a clubului

Incendiu la Clubul Colectiv din Bucureşti. Generaţia Facebook „atacă“ din nou: „Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieşim în club!“

Incendiu în Club Colectiv Bucureşti. Solistul trupei care concerta în momentul incendiului se zbate între viaţă şi moarte. Tânărul a câştigat Megastar în 2008

    

Incendiu în Club Colectiv. Mărturiile unui prieten al trupei Goodbye to Gravity: „Au făcut concertul cu banii lor. Unul dintre băieţi are mâinile arse“

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

Incendiu în Clubul Colectiv: Cine sunt Goodbye to Gravity, trupa care a concertat în momentul producerii tragediei

Incendiu Colectiv. Cine este Alin Anastasescu, acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv

Incendiu la Club Colectiv. Liste cu răniţii tragediei din Capitală, internaţi la diverse spitale din Bucureşti

Incendiu în Club Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Colectiv, clubul în care zeci de tineri au ars de vii

Incendiu Club Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona chiar acum

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite