Sindicaliştii din Federaţia Solidaritatea Sanitară vor protesta în faţa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Solidaritatea Sanitară va picheta miercuri sediul Guvernului FOTO Adevărul
Solidaritatea Sanitară va picheta miercuri sediul Guvernului FOTO Adevărul

Sindicaliştii care fac parte din Federaţia „Solidaritatea Sanitară” vor picheta miercuri sediul Guvernului, solicitând o reformă a sănătaţii în interesul cetăţenilor şi cel al pacienţilor.

Printre altele, protestatarii solicită creşterea salariilor lucrătorilor din sănătate şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale acestora, creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sănătate, introducerea salarizării în funcţie de performanţă, reducerea deficitului de personal pentru toate categoriile de lucrători şi asigurarea efectivă a drepturilor pacienţilor la serviciile medicale şi creşterea calităţii acestora.

„Manifestanţii protestează şi împotriva unei eventuale reduceri a bugetului alocat sănătăţii, acţionând astfel şi pentru asigurarea drepturilor salariale până la sfârşitul acestui an. Acţiunile de astăzi constituie punctul culminant al primei faze de protest, care a fost demarată odată cu pichetarea prefecturilor. În funcţie de rezultatele acestor acţiuni în perioada următoare vom decide trecerea la nivelul următor, respectiv mitingul naţional şi greva”, se arată într-un comunicat de presă.

Protestele din stradă se desfăşoară în paralel cu o amplă campanie, desfăşurată în toate unităţile sanitare, pentru strângerea semnăturilor de susţinere a revendicărilor noastre, dublată de o acţiune inedită de proteste, ale cărei metode şi rezultate vor fi comunicate în curând.

Pe aceeaşi temă:

Halatele albe din Vaslui sunt tot mai nemulţumite. Luni va fi grevă japoneză în spitale

Luni, membrii Federaţiei „Sanitas“ vor intra în grevă japoneză, iar cadrele medicale ameninţă că nu se opresc aici, ci se pregătesc de grevă generală.

Grevă japoneză în spitale, personalul medical va purta banderola cu tricolor

Între 14 şi 16 octombrie, angajaţii din spitalele brăilene vor face grevă japoneză, purtând o banderolă tricoloră pe braţ , iar pe 2 noiembrie, este programat un marş de protest la Bucureşti, la care vor participa organizaţiile membre ale Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite