România trece în două săptămâni la ora de vară. Când va renunţa la acest program

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ora de vara

România va trece peste două săptămâni la ora de vară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile urmând să fie date cu o oră în urmă, astfel încât ora 4 va deveni ora 3.

Schimbarea ceasului va avea loc însă doi ani, până în 2021, deşi propunerea iniţială a oficialilor europeni era de renunţare la ora de iarnă încă din acest an.

Planurile Parlamentului European au fost modificat luni, când în Comisia pentru Transport şi Turism (TRAN) s-a votat luni favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană.

Statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept ''ora de iarnă'', vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

Ţările membre trebuie să notifice Comisia Europeană până în martie 2020 asupra deciziei lor.

Documentul a fost aprobat de Comisia pentru Transport şi Turism din Parlamentul European cu 23 de voturi pentru şi 11 împotrivă, modificând faţă de propunerea Comisiei Europene anul de când ar deveni aplicabilă schimbarea permanentă a orei pentru statele care doresc să facă acest lucru, respectiv 2021 în loc de 2019.

La această consultare au participat 4,6 milioane de cetăţeni din statele membre ale UE, 84% dintre ei pronunţându-se pentru eliminarea schimbării orei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite