Raed Arafat: Este interzisă condiţionarea sau taxarea vizitatorilor la intrarea în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Sănătăţii îi sfătuieşte pe cetăţeni să nu plătească taxe la spital pentru botoşi FOTO Adevărul
Ministerul Sănătăţii îi sfătuieşte pe cetăţeni să nu plătească taxe la spital pentru botoşi FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii interzice condiţionarea sau taxarea vizitatorilor în spitale, indiferent dacă este vorba de cumpărarea de botoşi sau halate de unică folosinţă.

„În ultima perioadă, am primit reclamaţii, ultima fiind ieri (marţi - n.r.), privind condiţionarea vizitatorilor la accesul în spital, respectiv obligarea acestora de a achiziţiona botoşei sau halate de unică folosinţă, unele chiar fără niciun bon. Ordinul din decembrie privind reglementarea programului de vizită în spital interzice condiţionarea sau taxarea vizitatorilor la intrarea în spital”, a declarat miercuri secretatul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Acesta a mai precizat că în perioada următoare se va modifica acest ordin, incluzând o precizare expresă care să facă referire la cumpărarea de botoşi sau halate de unică folosinţă, pentru a avea acces în spital.

„O astfel de măsură nu are nicio relevanţă privind oprirea sau eliminarea riscului de transmitere a unor boli infecţioase, aşa ceva nu se practică nicăieri. Conducerea spitalului, dacă doreşte, poate distribui botoşi şi halate de unică folosinţă numai în secţiile de terapie intensivă. În rest, este nejustificat”, a mai adăugat secretarul de stat.

Raed Arafat a adăugat că Ministerul Sănătăţii îi sfătuieşte pe cetăţeni să refuze „astfel de practici incorecte” care le condiţionează accesul în spitale

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite