Articol publicitar

Povestea oamenilor care ajută la salvarea plantei de cafea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planta de cafea se numără printre speciile sensibile la diversitate genetică, dăunători şi schimbări de climă. Expunerea constantă la aceşti factori va duce, în viitorul apropiat, la diminuarea producţiei de cafea, iar pe termen lung planta de cafea va fi pusă în pericol.

Din acest motiv, în 2010, NESCAFÉ a demarat o iniţiativă globală, pentru a susţine comunităţile de fermieri care cultivă cafea printr-o serie de acţiuni: consiliere agricolă pentru cultivatori, distribuirea, în comunităţile de agricultori, a arborilor de cafea, achiziţionarea de cafea direct de la agricultori.

Toate aceste acţiuni sunt posibile datorită pasiunii pe care oamenii implicaţi o investesc în salvarea cafelei. NESCAFÉ aduce laolaltă 250 de specialişti în agronomie, care consiliază cultivatorii de cafea în scopul dezvoltării unor culturi de cafea sustenabile.

Wilson Rodrigo Osorio Vernaza este un expert agronom în cadrul companiei Nestlé şi lucrează cu peste 200 de familii de cultivatori din Columbia. El le oferă fermierilor care cultivă cafea asistenţă tehnică în fiecare etapă a procesului de cultivare, fiind alături de ei pentru a obţine boabe de cafea de calitate.

image

La nivel global, obiectivul este ca NESCAFÉ să sprijine, în fiecare an, peste 10.000 de cultivatori de cafea şi să distribuie, până în 2020, 220 de milioane de plante de cafea cu productivitate crescută şi cu rezistenţă la rugina plantei de cafea, o ciupercă parazită. Aceste plante de cafea sănătoase pot determina creşterea cu până la 50% a recoltelor, oferindu-le posibilitatea cultivatorilor să aibă o afacere durabilă.

Prin această iniţiativă, NESCAFÉ asigură disponibilitatea cafelei de calitate iubitorilor de cafea de pretutindeni. De altfel, românii savurează 15 căni de cafea NESCAFÉ pe secundă.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite