Peste 6,5 tone de carne, confiscate din Hala Obor din Bucureşti. Ce nereguli au descoperit inspectorii ANSVSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii au confiscat peste 6,5 tone de carne FOTO Arhivă Adevărul
Inspectorii au confiscat peste 6,5 tone de carne FOTO Arhivă Adevărul

Peste 6,5 tone de carne improprii consumului uman au fost confiscate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi poliţiştii români din Hala Obor din Bucureşti.  De asemenea, au fost date 19 amenzi în valoare totală de 70.700 de lei.

Inspectorii ANSVSA şi Poliţia Română au făcut marţi un control un Hala Obor din Sectorul 2 al Capitalei. Au fost verificate 9 mijloace de transport, 11 măcelării şi un magazin alimentar.

„În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 19 amenzi contravenţionale, care au însumat 70.700 de lei şi au fost emise 8 Ordonanaţe de Suspendare a Activităţii, dintre care una, pentru o perioadă de 1 an”, se arată într-un comunicat emis de ANSVSA. 

De asemenea, peste 6,5 tone de produse alimentare improprii consumului uman au fost confiscate, după cum urmează: 6.248 de kilograme de produse alimentare din mijloace de transport neautorizate şi 323 de kilograme de produse alimentare din depozite alimentare.

Toate produsele alimentare confiscate au fost dirijate către neutralizare.

„Dintre deficienţele constatate menţionăm comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător, comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă şi  transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, insalubre şi fără echipamente de asigurare a lanţului de frig”, spun specialiştii.

„Asemenea acţiuni fac parte din programul comun pus la punct de ANSVSA cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, precum şi cu alte structuri guvernamentale, prin protocoale instituţionale, pentru asigurarea sănătăţii populaţiei, prin gestionarea permanentă a siguranţei alimentelor, care este o componentă importantă a Strategiei naţionale de securitate a României. 

Totodată, prin asemenea acţiuni şi programe comune, asigurăm şi sprijinul necesar combaterii evaziunii fiscale, deoarece combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranţă naţională şi de reformă administrativă”, a declarat preşedintele ANSVSA, dr. Radu Roatiş Cheţan.

Consumatorii pot sesiza orice nereguli din domeniul siguranţei alimentelor la adresa de e-mail: callcenter@ansvsa.ro, sau la numărul de telefon 0800 826 787, care funcţionează în regim de permanenţă şi este apelabibil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite