Peste 60% din români se declară mulţumiţi de serviciile din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimul trimestru al anului 2013, 7% din români au fost internaţi, iar cele mai multe internări s-au făcut în zona Moldovei. Marea majoritate a pacienţilor au apelat la serviciile din spitalele publice, arată cel mai nou studiu Confido.


Dintre cei care au avut nevoie de asistenţă spitalicească, 87% au apelat la serviciile medicale publice, iar 13% la cele private. Cele mai importante recomandări în alegerea instituţiei sanitare au venit din partea partenerului de viaţă, a prietenilor apropiaţi şi abia apoi din partea medicului de familie, conform declaraţiilor cuprinse în cel mai nou studiu Confido, oferit în exclusivitate ziarului „Adevărul“.

Pacienţii din Transilvania, cei mai nemulţumiţi de curăţenia din spitale

Experienţa avută cu spitalul a mulţumit peste 61% din români, cei mai satisfăcuţi fiind locuitorii din zona Munteniei, iar cei mai nesatisfăcuţi, cei din Bucureşti.

Modul in care s-a comunicat cu medicii pe parcursul internării a fost apreciat ca fiind poziitv de 55% din pacienţi, în cazul populaţiei muntene constantându-se însă un mai mare grad de satisfacţie privind acest aspect.

În ceea ce priveşte comunicarea cu asistentele medicale, aceasta a fost apreciată doar de 42% din cei internaţi, gradul de satisfacţie fiind mai scăzut în regiunea Moldovei.   

Rapiditatea cu care a acţionat personalul medical a fost bine cotată de 44% din respondenţi.

Bucureştenii au fost cei mai mulţumiţi în ceea ce priveşte curăţenia din saloane şi din băi, în timp ce pacienţii din Transilvania au fost cei mai nemulţumiţi.

Trei sferturi dintre persoanele internate recomandă apropiaţilor să apeleze la serviciile medicale ale spitalelor în care s-au tratat.

Studiul a fost realizat pe baza unui chestionar online care a cuprins 1.154 de persoane cu vârste între 18 şi 70 de ani, din mediul urban. Confido a fost dezvoltat de Institutul Aspen România. 

Zece spitale controlate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au fost găsite cu nereguli şi vor primi mai puţini bani

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a făcut publice rezultatele controalelor inopinate derulate de noua direcţie anti-fraudă din instituţie. Controalele inopinate s-au derulat pe parcursul lunii decembrie în mai multe spitale mari din ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite