Peste 500.000 de copii care provin din familii defavorizate vor primi alocaţii duble începând cu 1 ianuarie 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o jumătate de milion de copii care provin din familii defavorizate vor primi, începând de la 1 ianuarie 2015, alocaţii duble.

Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care susţine că măsura se va aplica de anul viitor. Vizaţi sunt strict copiii ai căror au venituri foarte reduse, a subliniat şeful Executivului.

„O să dublăm acea alocaţie, o să fie 84 de lei pentru 500 de mii de copii. Nu zic că e de ajuns, doamne fereşte , dar atât putem să facem acum. La fel dublăm toate alocaţiile de hrană pentru copii instituţionalizaţi sub diverse forme”, a declarat Ponta.

Şi salariul minim brut va creşte din ianuarie

Tot luni, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că angajaţii vor avea parte de un salariu minim pe economie brut mai mare cu 75 de lei de anul viitor, din ianuarie, mai exact 975 de lei lunar. Salariul minim actual de 900 de lei echivalează cu 5,3 lei pe oră.

Pe de altă parte, sindicatele spun că salariul minim ar urma să mai crească, tot cu 75 de lei, în iulie, astfel încât acesta să atingă valoarea de 1.200 de lei în 2016.

Pe aceeaşi temă:

Ministrul Muncii: salariul minim brut va creşte de la 900 la 975 de lei din ianuarie

Angajaţii vor avea parte de un salariu minim pe economie brut mai mare cu 75 de lei de anul viitor, din ianuarie, mai exact 975 de lei lunar, a anunţat luni ministrul Muncii, Rovana Plumb. Salariul minim actual de 900 de lei echivalează cu 5,3 lei pe oră. Sindicatele spun că salariul minim ar urma să mai crească, tot cu 75 de lei, în iulie, astfel încât acesta să atingă valoarea de 1.200 de lei în 2016.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite