Pat pentru persoane de până la 300 de kilograme, la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de terapie intensivă de la Spitalul Floreasca din Capitală a fost dotată luni cu două paturi, unul pentru persoane supraponderale, de până la 300 de kilograme şi altul care poate fi coborât până la 27 de centimetri de la sol. Acestea au fost donate de o firmă germană.

Potrivit doctorului Ion Lica, şeful Clinicii de Chirurgie II din cadrul Spitalului Floreasca, donaţia este foarte importantă întrucât de multe ori pacienţii supraponderali sunt dificil de tratat din cauza paturilor care nu suportă o greutate atât de mare.

„De fapt, sunt două paturi cu caracteristici tehnice deosebite, unul pentru persoane supraponderale, până la 300 kilograme şi unul care coboară cel mai jos din lume, la 27 centimetri. Paturile vin cu toate accesoriile necesare, saltea, mobiler, plus o garanţie totală de doi ani, ca orice produs nou cumpărat din magazin. Patul bariatric are acţionare electrică, pentru pacienţi supraponderali şi poate susţine până la 300 de kilograme, cu sonerie şi manevrare uşoară”, a declarat Ion Lica, citat de Mediafax.

Al doilea pat de spital cu poziţie joasă reduce riscul căderii având nişte bare speciale o sonerie în poziţie joasă, mobilitate în orice poziţie pe înălţime, roţi duble cu diametrul de 100 milimetri, mecanism de frânare, dar şi o noptieră pentru poziţia joasă, arată sursa citată. De asemenea, unitatea sanitară a primit două saltele cu proprietate de prevenire a escarelor.

Medicul Ion Lica a precizat că valoarea donaţiei se ridică la 10.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite