Ministrul Sănătăţii: Un lockdown nu este o alternativă. Am experimentat anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

În ciuda numărului mare de infectări şi de decese, un lockdown total „nu este o alternativă”, a spus ministrul Sănătăţii Cseke Attila, marţi seara, la Digi24. „Am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată”, a conchis ministrul.

Cseke Attila: Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut. Închiderea economiei, închiderea oamenilor în case... în afară de anumite efecte, unele şi psihologice asupra unor persoane care să stea închise luni întregi, nu e chestiune confortabilă.

Sunt tot felul de situaţii pe care din păcate le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim şi responsabili, ca să nu mai ajungem încă o dată acolo.

Un lockdown total nu ne-ar ajuta. Suntem după o săptămână şi o zi de la restricţiile care s-au anunţat, iar la sfârşitul acestei săptămâni va trebui să facem o analiză unde suntem.

Sigur, După 10 zile, două săptămâni, nu eşti sigur că efectele se văd imediat, şi va trebui luată o decizie legată de continuarea unora dintre măsurile pe care le avem acum. Analiza trebuie făcută pe cifre şi pe tendinţe.

Presiunea noastră uriaşă este acest număr ridicat de decese.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite