UPDATE VIDEO Cod galben de ploi pentru multe judeţe şi cod portocaliu de ploi în Brăila, Tulcea, Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane au murit în judeţul Galaţi din cauza inundaţiilor FOTO MAI
Mai multe persoane au murit în judeţul Galaţi din cauza inundaţiilor FOTO MAI

Vineri, meteorologii au emis o avertizare de portocaliu de ploi, valabilă până sâmbătă, pentru judeţele Brăila, Tulcea şi Galaţi. De asemenea, pentru râurile din Galaţi, Tulcea şi Constanţa a fost emisă o avertizare de cod portocaliu de inundaţii, care va intra în vigoare vineri seara.

UPDATE  Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu de inundaţii pentru râurile din Dobrogea (judeţele Tulcea şi Constanţa), valabilă de vineri seara de la ora 22.00.

De asemenea, tot din această seara de la ora 22.00 va fi valabilă şi o avertizare de cod galben de inundaţii pentru râurile din bazinele Bârlad (judeţele Vaslui şi Galaţi) şi afluenţii Buzăului mijlociu din judeţul Buzău, potrivit unor noi avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Totodată, se menţine avertizarea de cod portocaliu pentru râurile Corozel, Geru, Suhu şi Chineja, din judeţul Galaţi.

Avertizările sunt valabile până sâmbătă, la ora 14.00.

UPDATE  Judeţele Brăila, Tulcea şi Galaţi vor fi, de vineri, ora 21.00, până sâmbătă, ora 10.00, sub cod portocaliu de ploi, alte şase judeţe din estul şi sud-estul ţării fiind atenţionate cu cod galben.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în judeţele Brăila şi Tulcea cantităţile de apă vor depăşi local 50 - 60 de litri pe metru pătrat, iar în Galaţi mai sunt posibile cantităţi de apă de 30-40 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe arii extinse în sud-estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat.

harta meteo

Judeţele Vrancea, Vaslui, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor fi, de vineri, ora 21.00, până sâmbătă, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi.

UPDATE Meteorologii au anunţat că, până la 10.45, nordul judeţului Tulcea se află sub avertizare de cod galben de ploi. 

Se vor semnala intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce pot atinge şi depăşi 25 de litri pe metru pătrat, descărcări electrice şi posibil grindină.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 11.00, judeţele Galaţi şi Vaslui se află sub avertizare de cod galben de ploi. 

Până la ora 11.00 se vor semnala cantităţi de apă ce vor atinge şi depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Totodată, Administraţia Naţională „Apele Române” a emis, joi seară, o avertizare hidrologică valabilă pentru mai multe râuri din judeţele Vaslui şi Galaţi. 

Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice menţionate, cu efect de inundaţii locale şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Hidrologii au emis o avertizare de cod galben pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor din bazinele Corazel, Geru, Suhu, Chineja şi Horincea din judeţul Galaţi.

De asemenea, o avertizare de cod portocaliu de inundaţii a fost emisă pentru cursurile superioare şi pe afluenţii din bazinele superioare ale râurilor Corazel (Corazelul Sec, Taploani), Geru (Gologan, Geruşiţa), Suhu (Suhurlui, Perişani), Chineja (Covurlui, Bujorul, Slivna, Băneasa, Roşcani) şi Horincea (Oarba, Lişcov), situate în judeţele Galaţi şi Vaslui.

Inundaţii în judeţul Galaţi: imagini aeriene transmise de MAI

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Ploile au făcut ravagii şi în judeţul Vaslui. Peste 20 de gospodării din localitatea Zorleni au fost inundate de apă

Ploile căzute în noaptea de 12 spre 13 septembrie au afectat, cu precădere sudul judeţului Vaslui. În Zorleni, peste 20 de gospodării au fost distruse ape, pompierii fiind solicitaţi să intervină încă de azi noapte.

Ultima raportare arată că, la această oră, 5 case şi 30 de gospodării sunt inundate. Echipele de pompieri lucrează în continuu, însă ploaia care încă nu s-a oprit, le dă mari bătăi de cap forţelor de intervenţie. 

Viiturile lovesc din nou centrul judeţului Galaţi. De această dată, oamenii au fost mai pregătiţi

Încă 400 de persoane au fost evacuate noaptea trecută din localitatea Valea Mărului din cauza unei viituri pe pârâul Geru, debite mari înregistrându-se şi pe afluenţii acestuia.

Apele şi-au luat tributul în judeţul Galaţi. Printre victime, o fetiţă de doar 8 ani care abia aştepta să meargă la şcoală

Viiturile de noaptea trecută au curmat nouă vieţi omeneşti în judeţul Galaţi. Cea mai firavă făptură care a fost înghiţită de ape este Bianca Nicoleta Pâslaru, o fetiţă de doar 8 ani din localitatea Cudalbi. Premiantă în primul an de şcoală, fata ardea de nerăbdare să-şi revadă colegii de clasă.

Avertizare cod galben pentru nordul judeţului Tulcea: norii au acoperit oraşul. Cum arăta Tulcea vineri dimineaţă

Vineri dimineaţă municipiul Tulcea a fost, din nou acoperit de ape. La Tulcea plouă încă de la primele ore ale dimineţii. Oraşul este extrem de întunecat, iar la ora 9.30 tulceni aveau senzaţia că este ora 21.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite