METEO Ne aşteaptă o săptămână caldă, stropită uneori de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii anunţă că în sudul ţării vremea va fi frumoasă FOTO Sînziana Ionescu
Specialiştii anunţă că în sudul ţării vremea va fi frumoasă FOTO Sînziana Ionescu

Săptămâna debutează cu vreme predominant frumoasă în majoritatea regiunilor şi cu maxime ce vor urca în unele zone chiar şi până la 30 de grade. În jumătatea de vest a ţării se va înnora din această după-amiază, iar în zonă vor fi precipitaţii de scurtă durată.

În Banat şi Crişana, maximele vor coborî şi se vor apropia de mediile normale ale perioadei, respectiv 26 – 27 de grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorilor de 13 – 14 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte începând de marţi când sunt aşteptate  ploi, posibil mai însemnate cantitativ.

În Maramureş şi Transilvania, maximele vor oscila între 27 şi 28 de grade, posibil mai scăzute pe 8 şi 9 septembrie când acestea vor coborî până la 24 de grade. Temperaturile minime vor avea, în medie, valori de 10...12 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane. Şansele de precipitaţii vor creşte începând de marţi, când şi cantităţile ar putea fi însemnate.

Vremea va urma acelaşi curs şi în Moldova unde, începând cu 7 septembrie, maximele vor scădea cu câteva grade, ajungând la 25 – 26 de grade. Noaptea se vor înregistra 12 – 14 grade.

Căldură în sud şi la mare

Specialiştii anunţă însă că în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea temperaturile vor fi mai ridicate până la sfârşitul săptămânii când sunt anunţate maxime medii de 26 – 28 de grade şi chiar 30 de grade în unele zone. Valorile minime vor scădea însă de la 17 grade la 13 - 15 grade începând cu 7 septembrie. Nici aceste zone nu vor fi ferite de precipitaţii, şansele de apariţie a ploilor fiind mai ridicate după 7 septembrie.

La munte va începe să se răcească începând cu 8 septembrie când maximele vor scădea de la 18 grade la 15 grade, în timp ce minimele vor ajunge la 7 – 8 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte după 6 septembrie, când sunt posibile şi cantităţi mai însemnate de apă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite