Luni, şcolile ar putea fi închise din cauza zăpezii şi a viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În funcţie de starea vremii înregistrată duminică, 26 ianuarie, inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti ar putea decide sistarea cursurilor pentru ziua de luni, 27 ianuarie.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) monitorizează, cu atenţie, situaţia unităţilor şcolare din judeţele aflate sub atenţionare de cod portocaliu. Inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti au obligaţia de a se afla în legătură permanentă cu toate instituţiile care răspund de situaţiile de acest gen - Prefectura, Primăria, Consiliul Judeţean, Poliţia, ISU.

Inspectoratele au obligaţia de a raporta, periodic, MEN evoluţia situaţiei şi măsurile care se impun privind posibilitatea frecventării cursurilor de către elevi şi cadrele didactice pentru luni, 27 ianuarie. MEN atrage atenţia că deciziile inspectoratelor şcolare trebuie să aibă ca punct de plecare siguranţa elevilor şi a personalului didactic şi nedidactic.

Deciziile privind eventuala sistare a cursurilor în zonele afectate de cod portocaliu vor fi făcute publice duminică, cel târziu până la ora 17.00, potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al MEN.


Citeşte şi:

METEO Specialiştii au prelungit informările de Cod portocaliu şi Cod galben de viscol şi ninsori până duminică, la ora 22.00

Meteorologii au prelungit informările de Cod portocaliu şi Cod galben de ninsori şi viscol. Astfel că, până duminică la ora 22.00, Capitala şi 13 judeţe se află sub Cod portocaliu, iar 14 judeţe se află sub Cod galben.

UPDATE Lista completă a drumurilor afectate de viscol: A1, A2, A3 şi 24 de drumuri naţionale au fost închise

Avertizările de Cod galben şi Cod portocaliu de viscol şi vânt au îngreunat şi chiar închis circulaţia pe mai multe drumuri importante din ţară. Din cauza condiţiilor meteo, autorităţile au decis sâmbătă să închidă circulaţia pe autostrada Bucureşti-Piteşti (A1), Bucureşti-Constanţa (A2) şi Bucureşti-Ploieşti (A3), dar şi pe mai multe drumuri din ţară. Şi Centura Bucureşti este afectată.

Un şofer al CNADNR a murit în timp ce deszăpezea un drum în judeţul Olt

Un bărbat, angajat ca şofer al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a murit, sâmbătă după-amiază, în timp ce se afla la serviciu, pe un utilaj de deszăpezire, pe raza comunei Fălcoiu, la 17 km. de oraşul Caracal. Din primele informaţii, se pare că bărbatul a făcut infarct.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite