Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Basilica.ro
Foto Basilica.ro

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti, sâmbătă seară, de către delagaţia Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere.

Sâmbătă seară, pe Aeroportul "Henri Coandă" a aterizat avionul care a adus de la Ierusalim Lumina Sfântă, care va fi împărţită milioanelor de credincioşi în această noapte.

Lumina aprinsă la Sfântul Mormânt a fost preluată de o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a adus-o la Bucureşti cu un avion închiriat.

La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni au aşteptat reprezentanţi ai eparhiilor să ia Lumina Sfânta pentru a o împărţi credincioşilor la slujba de Înviere.

"Lumina pe care am adus-o de la Ierusalim ne aduce aminte că trebuie să umblăm ca nişte fii ai Luminii. Să părăsim faptele întunericului şi să îl urmăm pe Dumnnezeu. Este lumina faptelor bune, lumina pe care cei cu frică de Dumnezeu au agonisit-o prin fapte bune şi plângându-şi păcatele, iubindu-l pe Dumnezeu", a spus PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a condus delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim.

Apoi, el a adresat celor prezenţi la aeroport mesajul pe care îl transmite Lumina Sfântă: "Să învăţăm din mesajul pe care Sfânta Lumină ni-l adresează nouă - să umblăm ca nişte fii ai luminii şi să părăsim faptele întunericului, unul pe altul să ne  îmbrăţişăm, să iertăm toate pentru Înviere. Hristos a Înviat".

El a precizat că delegaţia BOR a participat  pentru a opta oară consecutiv la slujba Sfintei Lumini de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, fiind pimită vineri la sediul Patriarhiei Ierusalimului de către  Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului şi al întregii Palestine.

De la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă şi în Transilvania şi Banat cu două avioane de mici dimensiuni, la Satu-Mare, cu escală la Sibiu şi Cluj-Napoca, şi Timişoara, iar un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău şi Suceava, pentru Moldova şi Bucovina.

De asemenea, Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere de Patriarhul Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală. La Slujba de Înviere de la Patriarhie va lua parte şi preşedintele Klaus Iohannis.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite