Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă la Bucureşti, sâmbătă seară, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere.

Potrivit Patriarhiei Române, o delegaţie condusă de Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special, încheiat de Patriarhie. De la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, delegaţiile protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureştilor şi ale celorlalte eparhii ale Patriarhiei Române vor lua Lumina pentru celelalte zone ale ţării.

Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere din Bucureşti, de la miezul nopţii, de către Patriarhul Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

Delegaţia BOR participă pentru a zecea dată consecutiv la slujba Sfintei Lumini de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite