Lumea nebuna a vedetelor noastre iresponsabile

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea a devenit validarea supremă. Nu mesajul, nu ideea. Prezenţa pur şi simplu te face deţinătorul controlului. Eşti acolo, ai succes. Ai succes, faci bani. Faci bani, te pricepi la orice. Te pricepi la orice, poţi pretinde că eşti oricine vrei tu să fii. Puterea transmisiei e aproape nelimitată, pentru că ”aşa ceva nu se face” nu mai înseamnă nimic.

Libertatea de a spune prostii

E o fostă jurnalistă şi prezentatoare de ştiri. Nu o validează nimic pentru a da sfaturi medicale. Poate că are lecturi intense din ceea ce se poate numi presa medicală alternativă. Poate că propriile tragedii i-au dat o imagine specială asupra lumii. Poate că a descoperit unele lucruri la care ceilalţi oameni nu au acces. Să îi permitem libertatea propriilor gânduri, pentru că aşa e corect. Dar atunci când începe campanii anti-vaccinare şi de discreditare a medicinei tradiţionale lucrurile se schimbă complet. Pentru că atunci când vorbeşti despre viaţa unui om trebuie să fii validat de studii medicale serioase, nu de lecturi de pe internet şi machiajul de televiziune. Ce va face Olivia Steer atunci când într-o grădiniţă va fi o epidemie declanşată de copii nevaccinaţi? Ce le va spune ea părinţilor disperaţi? Să dea cu leurdă şi să spere? Iar cei care vor avea parte de drame pentru textele ei iresponsabile vor fi vinovaţi de respectivele drame, pentru că nu şi-au iubit copiii suficient? Până unde se poate întinde iresponsabilitatea unui om?

Sfaturi pe care nu le-ai da copiilor tăi

Toată lumea s-a uitat în sânii vedetei de la PRO TV şi în făina de pe ei mai mult decât în cuvintele aruncate copilei. A înţeles cineva ce înseamnă să ceri cuiva să slăbească rapid 10% din greutatea pe care o are, aşa cum a făcut Mihaela Rădulescu? Ştie cineva că dincolo de scandalul care îi umple contul, declaraţia sa e o problemă de natură medicală care poate declanşa bulimia sau anorexia într-un copil impresionabil? Şi dacă fetiţa o ia în serios şi face ce i s-a recomandat? Cine răspunde de trauma respectivă? Publicul? Mihaela Rădulescu? Sau se va pune eticheta rapidă a eşecului în faţa succesului? Discuţia despre vedeta de la PRO TV nu e una despre faptul că şi-a pus sâni, că e o femeie care îmbătrâneşte urât şi nu e o poveste despre succes. E o discuţie despre responsabilitate. Despre lucrurile pe care le spui celor dispuşi să te asculte. I-ar fi dat astfel de sfaturi Mihaela Rădulescu şi fiului ei dacă ar fi venit acasă umilit de colegii de şcoală? Ce ar face când e vorba despre ea şi familia ei? L-ar umili doar că să îl facă mai tare, pentru că aşa a văzut ea la televizor?

Ratingul care scuză orice

Bărbaţii emisiunilor cu prostituţie la pachet. Tabloidalul care exploatează fisurile psihicului nostru sunt nişte manipulatori perfecţi. Te folosesc şi te aruncă după cum cere publicul avid. Cine e prost/proastă să se lase folosit merită ce i se întâmplă. ROI şi EBIDTA sunt suficiente pentru a justifica orice pentru cultura succesului excesiv. Dar după ce schimbaţi canalul vă întrebaţi cu ce rămâneţi? E normal să te prostituezi pentru succes? Aţi fi confortabili ca proprii dumneavoastră copii să treacă prin aşa ceva? Măruţă, Capatos şi DDD ar cere îndurare dacă aşa ceva li s-ar întâmpla lor? Ar fi revoltaţi la fel ca Lavinia Şandru atunci când se discută despre soţul ei arestat, deşi cu o lună înainte făcea exact ce incriminează astăzi? Se gândeşte cineva la ce traume lasă în urmă toate... citiţi continuarea pe Sereniti.ro

Un articol semnat de Lidia Marinescu

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite