Joburi pentru cei mai buni. Încep recrutările pentru „Top Talents”, un eveniment de carieră pentru vârfuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de tineri vor fi selectaţi să participe la Top Talents România, un eveniment de carieră dedicat tinerilor cu potenţial. Manifestarea, aflată la cea de-a şaptea ediţie, se va desfăşura în perioada 15 - 16 mai, la Hotel Caro Bucureşti.

Concret, Top Talents va cuprinde conferinţe pe teme de leadership şi dezvoltare, studii de caz şiworkshop-uri. De asemenea, tinerii vor avea posibilitatea să interacţioneze cu angajatorii şi să afle detalii despre oportunităţile profesionale oferite de aceştia direct de la ei. 

„Pentru a ajunge în finala evenimentului, candidaţii trec printr-un proces complex de selecţie care consta în evaluarea CV-ului, a unui formular de aplicare şi sustinerea unui set de teste online. În funcţie de punctajul obtinut, cei mai buni 1000 de tineri intră în a doua etapă de selecţie care constă în evaluarea prin intermediul testelor Cut-E, care sondează abilităţi numerice şi logice. În final, cei mai buni 300 de candidaţi sunt invitati la cele două zile de eveniment”, a explicat Salomeea Florea, managerul de proiect. 

Potrivit organizatorilor, aproximativ 12.000 de tineri au aplicat până acum la Top Talents România. Dintre aceştia, 1.600 au fost selectaţi în vederea participării la eveniment. 

Pe lângă conferinţele la care pot lua parte, cei selectaţi vor face parte dintr-o reţea a tinerilor cu potenţial unde pot accesa toate programele de internship şi de training din piaţă, promovate strict în cadrul comunităţii Top Talents. 

Top Talents se adresează studenţilor în ani terminali, masteranzilor, doctoranzilor şi proaspăt absolvenţilor de facultate, care au avut rezultate remarcabile şi care s-au implicat în activităţi extracurriculare. 

2.000 de candidaţi la ediţia din 2013

Anul trecut, aproape 2.000 de candidaţi şi-au exprimat dorinţa de a se număra printre tinerele talente ale României. Au trimis CV-uri şi scrisori de motivaţie şi cei mai mulţi dintre ei au fost testaţi cu instrumentele companiei Cut-e, care elaborează teste şi chestionare folosite pentru recrutarea, selecţia şi dezvoltarea oamenilor din organizaţii.

„Cei recrutaţi provin din toate domeniile de activitate, însă sunt cei mai buni. Rezultatul a fost o medie între impresia pe care a făcut-o CV-ul, scrisoare de motivaţie şi testele”, a explicat Delia Moreanu, PR Manager al companiei Catalyst, care a organizat evenimentul.

Pe aceeaşi temă:

Joburi pentru cei mai buni: azi şi mâine are loc „Top Talents”

Spuma studenţilor şi proaspăt absolvenţilor din România, precum şi cei mai prestigioşi angajatori au participat astăzi la deschiderea evenimentului „Top Talents”, aceştia din urmă sperând să recruteze viitorii liderii ai companiilor lor dintre tinerele talente descoperite în programul prin care au fost selectaţi, timp de o lună, cei mai buni 300 de începători.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite