Institutul Cantacuzino, fără manager de două luni. Bodog: Nu am găsit o persoană potrivită; ar trebui modificată legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Florian Bodog, a explicat, marţi, pentru News.ro că va fi nevoit să modifice legea pentru a putea angaja o persoană potrivită care să preia conducerea Institutului Cantacuzino, în condiţiile în care toate tentativele de până acum s-au soldat cu un eşec, cei solicitaţi nedorind acest post. Institutul Cantacuzino a rămas fără director în luna aprilie, după demisia lui Alexandru Vladimirescu.

„Nu am găsit încă omul potrivit care să poată să conducă Institutul Cantacuzino. Am avut câteva tentative, oamenii au venit, am stat de vorbă şi mi-au spus că au vrut să mă cunoască, dar nu vor să preia acea funcţie", a explicat ministrul Florian Bodog. 

Totodată, el a spus că ia în calcul modificarea legii, astfel încât noul director al institutului să fie un bun manager, şi nu neapărat cercetător, aşa cum prevede acum legea. 

„Probabil că va fi nevoie să modificăm legea astfel încât să putem angaja un manager pentru că acum, potrivit legislaţiei, managerul institutului trebuie să fie cercetător. Institutul Cantacuzino are nevoie de un director care să fie şi bun cunoscător al legii, şi un bun administrator, să poată obţine toate autorizaţiile pe care institutul le-a pierdut în timp”, a declarat, marţi, pentru News.ro, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

În 25 aprilie, ministrul Florian Bodog anunţa că directorul Institutului Cantacuzino, Alexandru Vladimirescu, şi-a dat demisia şi că în câteva zile va numi un alt manager, care speră că va rezolva problemele instituţiei. Bodog spunea atunci îl va susţine pe noul manager să obţină toate autorizaţiile necesare şi că Institutul Cantacuzino este o prioritate pentru el în acest mandat.

„Este o prioritate pentru mine, este o prioritate a mandatului meu, Mi-aş dori să găsesc un manager care să rezolve problemele Institutului Cantacuzino, nu neapărat să producă vaccinuri, pentru că în acest an nu va putea, dar să intre într-o linie dreaptă, ca să-şi recapete toate autorizările. Institutul Cantacuzino nu mai are în prezent nicio autorizare de producere de vaccin", a mai spus Bodog.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite