INSP: Câţi români s-au infectat după vaccinarea împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimele 2 săptămâni au fost raportate în total 3.2% din totalul persoanelor confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după vaccinarea anti-COVID-19. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
În ultimele 2 săptămâni au fost raportate în total 3.2% din totalul persoanelor confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după vaccinarea anti-COVID-19. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

41.5% dintre persoanele testate de la începutul campaniei de vaccinare până pe 23 mai au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, 11,6% dintre persoanele testate erau la rândul lor şi vaccinate anti-COVID, a anunţat marţi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Totodată, potrivit INSP, 23.469 persoane (0,6% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. 

Iar la 445 persoane (1,9% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) a survenit decesul. Conform sursei citate, niciunul dintre decese nu s-a datorat vaccinării.

Tot în intervalul menţionat, un număr de 4.718 persoane (0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin. 

Iar la un număr de 86 persoane (1,8% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul.  Dar niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării.

Totodată, conform sursei citate, în ultimele 2 săptămâni (10-23 mai) au fost raportate în total 3,2% din totalul persoanelor confirmate cu infecţie SARS-CoV-2 după vaccinarea anti-COVID-19.

Dintre care 558 persoanele care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 aveau administrată prima doză de vaccin, iar 359 aveau şi rapelul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite