Informare meteo: Ploile revin în cea mai mare parte a ţării. La munte, lapoviţă şi ninsoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alte trei zile de ploi şi ninsori
Alte trei zile de ploi şi ninsori

Meteorologii anunţă alte trei zile de vânt, ploi şi ninsori la munte, începând cu dimineţa zile de marţi, 11 octombrie. Ploile vor fi abundente la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi mai ales în est, sud-est şi la munte.

Administraţia Naţională de Meteorologie a informat luni că ploile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor în perioada 11 octombrie, ora 2.00, şi 13 octombrie, ora 11.00. 

„Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi local 40...50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane. Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă”, arată informarea ANM.

Totodată, meteorologiii susţin că vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55...65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite