Harta celor mai periculoase zone din România, preferate de obsedaţii sexual. De ce parcuri, cartiere şi străzi să ne ferim! Abuzuri care au şocat toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare oraş din România deţine zone rău famate care au constituit refugiul obsedaţilor sexual de-a lungul timpului. De exemplu, în Hunedoara, pedofilii şi agresorii sexuali închiriau apartamente în cartierele de la periferia Petroşaniului, unde îşi ademeneau victimele pentru a le supune abuzurilor sexuale. În alte oraşe, parcurile sunt locurile preferate ale agresorilor.


Harta obsedaţilor din Alba

În ultimii 15 ani, în zona municipiului Alba Iulia s-au înregistrat peste 20 de cazuri de viol şi tentativă de viol. O nouă infracţiune constatată recent este cea de viol cu victime băieţi, dar şi cea de incest şi viol asupra copiilor proprii.

Răsunător a fost cazul antrenorului de la o grupă de juniori a clubului Unirea Alba Iulia, Nicolae Stelian. Bărbatul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după ce a abuzat de opt copii care se antrenau cu el la club. Inculpatul a şi renunţat să mai uzeze de ultima cale de atac, recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel încât a rămas definitivă soluţia Curţii de Apel Alba Iulia, pronunţată în august 2011. Nicolae Stelian a mai fost condamnat să plătească daune morale de 500.000 de lei victimelor sale. Infracţiunile de viol au avut loc pe o perioadă de 1 an de zile, prin constrângere şi ameninţare. În unele cazuri, bărbatul i-a bătut pe minori pentru a accepta perversiunile sexuale. Agresorul îşi filma victimele şi păstra filmuleţele pe calculatorul personal.

Agresorii s-au mutat pe internet, la Braşov

Dacă în urmă cu câţiva ani, locurile cu cele mai multe agresiuni sexuale din Braşov erau în zonele Gării, Parcului Tractorul, Noua şi Triaj, acum situţia s-a schimbat. Agresorii s-au mutat pe internet şi încearcă să profite de victimele naive, mai ales adolescente.

Şi acum la Braşov mai circulă legenda temutului parc Tractorul. Femeile evitau noaptea să meargă prin parc după ce mai multe braşovence au fost violate. Agresorii profitau de faptul că multe femei scurtau drumul spre casă prin tunelul de gară. Acum zona a fost refăcută, parcul modernizat, iar numărul infracţiunilor a scăzut simţitor. Şi cartierele Noua şi Triaj au fost considerate în trecut a fi zone periculoase. Poliţiştii spun că acum nu se poate vorbi la Braşov de o zonă preferată de obsedaţii sexual. În medie, anual, la Braşov, au loc 18-19 cazuri de agresiune sexuală. Din păcate în multe dintre ele agresorii sunt cunoscuţi ai victimelor, iar în familiile dezoganizate chiar rude.

Parcurile preferate ale obsedaţilor sexual din Timişoara

De obicei bărbaţi de aproximativ 30 de ani, fără ocupaţie sau care pur şi simplu se plictisesc, timişoreni sau veniţi din alte judeţe, ies în parcuri, se dezbracă, le strigă trecătoarelor cuvinte obscene şi fac gesturi care le determină pe acestea să sune la Poliţie.

Nu toţi „obsedaţii“ sunt inofensivi când vine vorba de violenţă. Acum doi ani, un tânăr cu probleme psihice a înjunghiat trei femei, pe stradă, în plină zi, în aceeaşi perioadă în care o prostituată a fost ucisă la marginea Timişoarei.

Aurel Mândrilă şi-a recunoscut vina în toate cele trei cazuri de înjunghiere. Gheorghe Jurconi, poliţistul local care l-a prins pe Mândrilă, a povestit atunci că agresorul i-a mărturisit motivele pentru care a devenit violent. „Am suferit o decepţie în dragoste! Am fost înşelat! Le-am înjunghiat pentru că nu mai suport femeile“, ar fi spus Aurel Mândrilă. Acesta le-a spus poliţştilor că tot el ar fi ucis-o şi pe prostituată.

Harta obsedaţilor din Hunedoara

Cazuri înfiorătoare de pedofilie, agresiuni sexuale şi crime cu implicaţii sexuale s-au petrecut şi în oraşele din Valea Jiului. Un oraş minier a devenit loc de refugiu al pedofililor veniţi din Occident, pentru aventuri sexuale. Unele dintre infracţiunile comise de aceştia au degenerat în crime şocante.

Pedofilii şi obsedaţii sexuali au închiriat apartamente în cartierele de la periferia Petroşaniului, unde şi-au atras victimele pentru a le viola şi a le supune abuzurilor sexuale. A fost cazul britanicului Paul Dorday, un om de afaceri ajuns în România pentru turism sexual cu minori.

Pedofilul a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru că ar fi abuzat cel puţin 15 minori cu vârste între 13 şi 16 ani. Victimele erau ademenite în apartamentul pe care violatorul îl închiriase într-un cartier sărac al oraşului, întâi cu bani, iar apoi, pentru a reveni, cu ameninţări şi şantaj. Şantajul era posibil, pentru că agresorul şi complicele lui, un tânăr din localitate, înregistrau actele sexuale cu minorii. Sute de fotografii şi filmuleţe pornografice au fost descoperite de anchetatori asupra britanicului Paul Dorday.


Cartierul Ştrand, din Sibiu, locul unde s-a întâmplat cel mai groaznic caz

Cele mai multe infracţiuni de viol din judeţul Sibiu, după Revoluţie, au avut loc în mediul rural. Printre cele mai cunoscute cazuri se numără cel al profesoarei violate în urmă cu trei ani, în cartierul Ştrand, cel al fetiţei de 12 ani dintr-un centru de plasament violată de mai multe ori de propriul tată, dar şi cazul celor doi bărbaţi din Slimnic şi Ruşi care au violat două turiste în zona căsuţelor din staţiunea Ocna Sibiului.

Cel mai cunoscut caz de viol din Sibiu în ultimii ani este cel al tinerei violate cu bestialitate în 2010, în cartierul sibian Ştrand. Tânăra în vârstă de 30 de ani, profesoară la un liceu din oraş, a plecat spre dimineaţă dintr-un club din zonă. A fost acostată la ieşire de către agresor, un bărbat în vârstă de 28 de ani, şi apoi violată într-o zonă pietonală, retrasă. Violatorul a acţionat cu o cruzime fără margini, ştrangulând-o apoi pe tânără, care a stat mai multe zile în comă, la spital.

Înregistrările surprinse de camerele de supraveghere aveau să arate că agresorul încercase să acosteze şi alte tinere, înaintea profesoarei. Mai mult, după ce a violat-o şi a ştrangulat-o, acesta a sunat la interfoane, în zonă, anunţând că a găsit o tânără într-o baltă de sânge. În încercarea de a-i induce în eroare pe anchetatori a pretins chiar că ar fi fost martor ocular şi a furnizat semnalementele a trei presupuşi autori.

Povestea lui Constantin Fieraru, dezaxatul care a terorizat femeile din Călăraşi timp de 6 luni

În Călăraşi, cel mai de temut răufăcător este cunoscut sub numele de Constantin Fieraru, maniacul sexual care nu voia să facă rău niciuneia dintre victime, ci doar avea plăcere sexuală când le ameninţa cu cuţitul.

Maniacul care a terorizat timp de şase luni femeile din Călăraşi a fost capturat pe 13 martie 2011 în urma unui apel la 112. Poliţiştii care l-au ridicat de pe stradă, în zona Liceului Agricol, spun că era speriat şi că nu a opus niciun fel de rezistenţă.

Bărbatul plecase în oraş şi se îndrepta spre zona Orizont. Se pregătea să dea o nouă lovitură. Urmărea o femeie. În acest timp, un trecător a observat comportamentul ciudat al atacatorului şi a sunat imediat la 112, spunând că s-ar putea ca el să fie cel care a semănat panică în oraşul Călăraşi în ultima perioadă. „Ni l-a dat pe tavă. L-am dus direct la audieri“, povestesc anchetatorii.

Municipiul Râmnicu Vâlcea, pe harta agresorilor de copii

Râmnicu Vâlcea se încadrează într-un top al oraşelor cu cei mai mulţi copii molestaţi sexual. 25 de minore au fost supuse abuzurilor doar în ultimii trei ani.

Un caz care a cutremurat comunitatea din Râmnicul Vâlcea este cel al lui Claudiu Celestin Vlădulescu. Bărbatul de 40 de ani a reuşit să bage spaima în părinţi după ce a violat trei copile. Pedofilul este acuzat şi de tentativă de viol deoarece a încercat să întreţină relaţii sexuale cu alte 19 fetiţe.

“Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada aprilie 2011 – aprilie 2013, inculpatul a acostat un număr de 22 părţi vătămate minore, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, în scările blocurilor în care locuiau, ocazie cu care a întreţinut relaţii sexuale cu acestea ori a început realizarea unor astfel de relaţii, consumarea faptelor fiind împiedicată de diferiţi factori obiectivi de voinţa autorului, respectiv eventualitatea de a fi surprins de alte persoane ori strigătele de ajutor ale minorelor”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Bestiile care au cutremurat Bărăganul

În Bărăgan, s-au perindat personaje desprinse parcă din filmele de groază, în ultimul deceniu. Criminali, sociopaţi dar şi pedofili şi-au făcut veacul pe aici şi au însămânţat teroarea printre localnici.

La sfârşitul verii anului 1999, la Sălcioara, localitate aflată aproape de limita dintre judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, nenorocirea s-a abătut asupra întregului sat.
În timp plecase la câmp, un localnic a zărit în lanul de porumb câteva hăinuţe ale unui copil. Omul a mai mers câţiva metri până când a ajuns la un canal de irigaţii.

Aici a făcut o descoperire macabră. Cadavrul unei fetiţe zăcea într-o baltă de sânge. Cutremurat, omul nu a mai stat pe gânduri şi a chemat imediat poliţia.
După câteva verificări, oamenii legii au stabilit  că trupul neînsufleţit aparţine micuţei Maria Dumitru, o fetiţă de doar trei ani şi jumătate.

În Sălaj, cele mai multe violuri au loc „în familie“

În Sălaj, ies la lumină tot mai multe cazuri de incest, în care taţii îşi violează propriile fiice, fiii îşi bat joc de cele care le-au dat viaţă sau fraţii îşi violează surorile.

Aceste cazuri au loc, de regulă, în comunităţile sărace din mediul rural, dar există, ca peste tot, şi excepţii. Unul dintre cele mai sinistre cazuri de viol „în familie“ s-a petrecut la sfârşitul anului 2011, în comunitea de romi din localitatea Ileanda, unde o fetiţă de numai cinci ani a fost violată de fratele său vitreg, în vârstă de 14 ani. Potrivit primarului comunei, Petru Satmari, ambii copii proveneau din familii dezorganizate de etnie romă. „Tatăl copilei o plasează când la o familie, când la alta. Când s-a întâmplat fapta am înţeles că fata stătea în locuinţa băiatului, pentru că acum tatăl ei stă cu mama băiatului. E un balamuc ţigănesc acolo”, spune primarul precizând că părinţii fetei au reclamat violul abia după două săptămâni şi jumătate de la producerea lui.


Monştrii cu chip de om care i-au scârbit pe locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud

Printre cei mai cunoscuţi violatori ai ultimilor ani se numără un bărbat care şi-a abuzat timp de cinci ani fiicele vitrege pe care le-a şi lăsat însărcinate, un minor care a batjocorit şi tâlhărit un bătrân sau un tânăr care a violat şi omorât un copil de 11 ani, după ce acesta a refuzat să întreţină relaţii sexuale.

Un bărbat de 52 de ani, tată a şapte copii, a scandalizat satul Arşiţa din comuna Măgura Ilvei în anul 2010 când a ieşit la iveală faptul că timp de 5 ani şi-a abuzat două fiice vitrege, acestea rămânând şi însărcinate în urma relaţiilor incestoase.

Bărbatul locuia în satul Arşiţa împreună cu soţia, cei doi copii ai lor şi cu cele trei fiice ale nevestei sale din altă căsătorie. Calvarul celor două adolescente, de 19 şi 16 ani la acea vreme, a început în anul 2005, când tatăl lor vitreg a început să le constrângă să întreţină relaţii sexuale.

„Înţepătorul“ din tramvaiul 41, în Bucureşti

În ceea ce priveşte numărul abuzurilor sexuale din ţara noastră, din datele furnizate de Poliţia Română reiese că au înregistrate 895 de violuri în decursul unui an.

Cătălin Nistor (36 ani) este bucureşteanul care în urmă cu mai bine de un a şocat întregul oraş, după ce a recurs la o metodă bizară de a atrage atenţia femeilor: înţepându-le cu un ac în tramvaiul 41. Poliţiştii l-au ridicat pe bărbat după ce şase femei care circulau cu mijlocul de transport în comun au depus plângere împotriva acestuia.

Tot anul trecut, un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost ridicat de poliţiştii de la Secţia 7 direct din casă, după ce oamenii legi au găsit mai multe filmuleţe şi fotografii cu tinerele pe care acesta le agresase sexual.

Bărbatul a fost acuzat că agăţa fete care frecventau site-urile de socializare, stabilind întâlniri cu acestea în apartamentul său, din zona Ştefan cel Mare. După ce tinerele ajungeau acolo, acestea erau obligate să întreţină relaţii sexuale, iar dacă se opuneau erau agresate fizic.

În acelaşi timp, tinerele erau fotografiate şi filmate, iar în cazul în care voiau să depună plângere erau ameninţate cu publicarea filmuleţelor pe internet. În ciuda şantajului, două dintre fetele agresate au depus plângere.

Pentru acest material, au contribuit: Valentin Silaghi, Cristina Răduţă, Ramona Găină, Ionela Stănilă, Irina Rîpan, Mădălin Sofronie, Dorin Ţimonea, Olimpa Man, Daniel Guţă, Simona Suciu, Bianca Sara, Simona Suciu.


 


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite