Evaziune cu tutun on-line. La descinderi s-au găsit 2,5 tone de tutun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Mureş au făcut, duminică, cinci percheziţii la persoane suspectate că vindeau on-line tutun, fără a plăti accizele necesare, producând un prejudiciu de peste un milion de lei. La descinderi, au fost găsite 2,5 tone de tutun care a fost confiscat.

Poliţişti specializaţi în combaterea investigării criminalităţii economice din judeţul Mureş au făcut, duminică, cinci percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comerţi on-line cu tutun, fără plata accizelor legale.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2017, mai multe persoane de pe raza judeţului Mureş ar fi deţinut şi ar fi comercializat tutun de fumat, prin intermediul site-urilor de vânzări on-line, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat”, anunţă Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproximativ 2.400 kilograme de tutun de fumat, 756 de ţigarete, o moară de mărunţit tutun folosită de persoanele bănuite la mărunţirea foilor de tutun, precum şi o maşină de fabricat ţigarete.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 1.050.000 de lei.

În urma percheziţiilor, cinci persoane vor fi conduse la audieri, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

La acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite