Educaţie sexuală şi consultaţii gratuite pentru tinerii din Sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor beneficia de consultaţii gratuite şi informare FOTO Adevărul
Tinerii vor beneficia de consultaţii gratuite şi informare FOTO Adevărul

Tinerii aflaţi în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 6 vor beneficia de consultaţii gratuite şi informare cu privire la educaţia sexuală în cadrul unui proiect derulat de mai mulţi medici ginecologi şi stomatologi de la un centru privat din Capitală.

Specialiştii au luat această decizie după ce au ajuns la concluzia că afecţiunile cu transmitere sexuală sunt responsabile de 20% din cazurile de infertilitate, bolile fiind contractate la vârste fragede. Totodată, acestea nu sunt depistate şi nici tratate la timp, arată un comunicat de presă. 

Concret, nouă din 10 pacienţi care suferă de afecţiuni cu transmitere sexuală s-au îmbolnăvit atunci când aveau între 14 şi 25 de ani. 

„Datele ne îngrijorează şi ne mobilizează deopotrivă, pentru a face ceva în această privinţă. Este esenţial ca tinerii să ştie, cât mai devreme posibil, ce presupune începerea vieţii sexuale, cum să aibă grijă să fie şi să rămână sănătoşi, precum şi cât de importantă este vizita periodică la medic, chiar dacă pare că totul e în regulă. Virusul HPV, de exemplu, este un virus extrem de contagios, care nu are simptome în mai mult de 60% din cazuri, deci se poate descoperi numai la analize de specialitate”, a explicat medicul ginecolog Chadi Muheidli. 

Consultaţii şi ecografii ginecologice gratuite 

Potrivit acestuia, proiectul de informare şi educare a tinerilor aflaţi în grija DGASPC Sector 6 vizează trei întâlniri între medici şi copii, derulate în lunile octombrie şi noiembrie.

„Cunoaşterea factorilor de risc şi identificarea simptomelor sunt cel mai simplu mod de a evita sau depista din timp o eventuală formă de cancer oral, ceea ce creşte şansele unei vindecări complete. De aceea, obiectivul nostru este să informăm oamenii, prin toate mijloacele pe care le avem la îndemână, de la online, la flyere şi întâlniri faţă în faţă, pentru a fi siguri că mesajul nostru ajunge unde trebuie, iar numărul persoanelor care suferă de această maladie scade, pe viitor”, spune şi Alina Comănescu, fondatorul Asociaţiei Sănătate pentru Comunitate.

Pe lângă aceste întâlniri, medicii vor oferi consultaţii şi ecografii ginecologice gratuite pentru participantele interesate, precum şi consultaţii stomatologice pentru prevenirea şi identificarea eventualelor semne de cancer în zona orală. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite