Dezbatere: câţi bani din bugetul Sănătăţii vor ajunge la pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din luna martie, pacienţii vor plăti o taxă de maximum 10 lei la externare FOTO: Shutterstock
Din luna martie, pacienţii vor plăti o taxă de maximum 10 lei la externare FOTO: Shutterstock

Bugetul alocat Sănătăţii este anul acesta de 6,2 miliarde de euro, o sumă considerabil mai mare decât cea de anul trecut. Cu toate acestea, nu toţi banii vor ajunge în beneficiul direct al pacientului.

„Bugetul lui 2013 este mai mare şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru că are sume de echilibrare de la buget, şi la Ministerul Sănătăţii, cu circa 30%. Numai că aici (n. r. – la  Minister) este nefericirea mea – o mare parte din bani se duc pentru datoriile acumulate în 2009-2012“, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pentru Mediafax.

Modul în care vor fi cheltuiţi banii din sistemul de sănătate şi problemele cu care se confruntă pacienţii, medicii şi investitorii privaţi sunt o parte din temele care vor fi dezbătute la simpozionul Bucharest Forum Healthcare. Evenimentul va avea loc vineri, 15 februarie, la sediul Băncii Naţionale a României şi va avea invitaţi de marcă atât din conducerea sistemului public de sănătate, cât şi din sistemul privat.

În cadrul aceluiaşi eveniment, experţi români din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, din Bucureşti, şi străini, de la centre internaţionale de cercetare medicală, vor discuta despre potenţialul României de a deveni competitivă în materie de cercetare clinică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite