Danemarca, Suedia şi Franţa pun la bătaie locuri de muncă şi pentru români. Salariile se ridică şi la câteva mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţări precum Danemarca, Suedia, Franţa şi Norvegia pun la dispoziţie locuri de muncă pentru personalul medical şi cel din restaurante, hoteluri sau din domeniul construcţiilor, pe salarii atractive, care pot ajunge chiar la 7.000 de euro pe lună, potrivit unui anunţ publicat în reţeaua europeană EURES.

Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Danemarca, angajatorii având 21 de posturi pentru medici, dintre care cinci pentru radiologi şi câte două pentru specializările radiologie mamară, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, gastroenterologie, pulmonologie şi medicină internă.

„Locurile de muncă sunt în spitalele din cele cinci regiuni ale ţării. Se caută medici cu diverse specializări, cu experienţă în domeniul respectiv”, se arată în anunţul publicat în reţeaua europeană EURES.

Medicii care vor să lucreze în Danemarca trebuie să cunoască foarte bine limbă engleză sau germană, salariul de pornire fiind de aproximativ 6.000-7.000 de euro brut pe lună, iar contractul de muncă se încheie pe o perioadă nedeterminată.

În Suedia sunt puse la dispoziţia celor interesaţi două posturi de medic, în specialităţile reumatologie şi endocrinologie-diabet zaharat, deşi salariul oferit şi perioada contractuală nu au fost făcute publice de către angajator, Spitalul Judeţean Kalamar, care deserveşte 140.000 de locuitori.

Locuri de muncă bine plătite în construcţii şi în restaurante

În Norvegia sunt anunţate două posturi de muncitor pentru o firmă mică de construcţii industriale şi agricole, pe un salariu cuprins între 21 şi 28 de euro brut pe oră, în timp ce durata iniţială a contractului este de un an, cu posibilitate de angajare permanentă.

O altă ţară care are o ofertă foarte variată de locuri de muncă este Franţa. Un restaurant cu specific marocan din localitatea Divonne les Bains caută un bucătar pentru o perioadă de şase luni. Candidaţii trebuie să vorbească limba franceză, salariul oferit fiind de 2.200 de euro lunar.

Un alt restaurant, din Voiron, are disponibil un post de ajutor bucătar. Angajatorul solicită experienţă de trei ani în domeniu sau calificare, precum şi cunoaşterea limbii franceze. Salariul oferit este de 1.600 de euro pe lună, iar contractul este pentru şase luni. În regiunea Les Avanchers-Valmorel, un restaurant caută, pentru o perioadă de trei luni, şef de sală, acesta urmând să fie plătit cu 1.830 de euro lunar.

Un hotel din Annecy angajează un valet sau o cameristă care să aibă cel opuţin un an de experienţă. Perioada contractuală este de şase luni, iar salariul oferit de 9,5 euro pe oră.

Tot în Franţa se caută un mecanic de maşini agricole, în regiunea Laval-d'Aix. Candidaţii trebuie să aibă experineţă de cel puţin un an şi să vorbească limba franceză. Contractul este pentru perioadă nedeterminată, iar salariul este cuprins între 9,69 şi 10,70 euro pe oră.

De asemenea, în regiunea Rhones Alpes este disponibil un post de menajeră, îngrijire copil, pentru care se asigură cazare şi masă, salariul fiind de 13.000 de euro pe an. Angajatorul cere candidatelor să aibă experienţă cel puţin doi ani şi să vorbească limba franceză.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite