Articol publicitar

Cum se vede lumea prin ochii unui cultivator de cafea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Te-ai întrebat vreodată care este drumul pe care cafeaua îl face până la cana ta? Care sunt paşii pe care boaba de cafea îi face pentru ca tu să te poţi bucura în fiecare zi de o cafea savuroasă? Ei bine, totul începe cu grija pe care cultivatorii de cafea o oferă plantei de cafea, încă din momentul plantării. Unul dintre aceşti cultivatori este Romel Francisco Castaño Santiago, care are propria plantaţie de cafea în Alto Mira County, Columbia.

Ziua lui Romel începe înainte de răsărit, pentru că îngrijirea arborilor de cafea este o muncă laborioasă, care necesită grija şi atenţia lui. Cu toate acestea, greutăţile nu se văd pe faţa lui Romel, care este mereu cu zâmbetul pe buze, pentru că le poate oferi soţiei şi fiului său de 3 ani un viitor mai bun, plantarea cafelei fiind o afacere sustenabilă. Bunăstarea familiei sale depinde de pasiunea pe care Romel o investeşte în munca de zi cu zi, astfel, el este dedicat în totalitate procesului de producţie a cafelei, din momentul în care sădeşte planta de cafea, până când boabele de cafea sunt gata pentru a fi vândute.

image

Planta de cafea se numără printre speciile sensibile la diversitate genetică, dăunători şi schimbări de climă. Expunerea constantă la aceşti factori va duce în viitorul apropiat la diminuarea producţiei de cafea, iar pe termen lung planta de cafea va fi pusă în pericol.

image

Nu este uşor să cultivi cafea, însă Romel nu este singur, pentru că el este unul dintre cultivatorii de cafea ajutaţi de NESCAFÉ prin iniţiativa lansată la nivel global în 2010.

”Apreciez foarte mult ajutorul pe care NESCAFÉ mi-l oferă. De la reprezentanţii lor am învăţat cum să am grijă de plantaţie, cum să cultiv arbori rezistenţi la rugina plantei de cafea (o ciupercă la care planta de cafea este vulnerabilă), din răsadurile primite de la ei, şi cum să îmbunătăţesc constant procesul de cultivare a cafelei. Toate aceste schimbări m-au ajutat să îmi dezvolt şi să îmi îmbunătăţesc afacerea”, a declarat Romel.

Prin iniţiativa dezvoltată la nivel global, NESCAFÉ contribuie la durabilitatea culturilor de cafea şi la menţinerea calităţii cafelei şi, astfel, le oferă familiilor din comunităţile în care se cultivă cafea posibilitatea de a avea o viaţă mai bună, iar nouă tuturor ne permite să ne bucurăm în continuare de o cafea de calitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite